Mircea Dusa a inaugurat la Otopeni un hangar pentru mentenanta avioanelor C-130 Hercules, cel mai mare din dotarea Fortelor Aeriene

Ministrul Apararii, Mircea Dusa, a inaugurat, marti, la Otopeni, un hangar pentru mentenanta aeronavelor C-130 Hercules, cel mai mare din dotarea Fortelor Aeriene Romane, investitia fiind de 18.133.000 lei, mare parte din suma fiind alocata de CJ Dambovita in schimbul unui teren primit MApN.

Potrivit unui comunicat transmis, marti, de Consiliul Judetean Dambovita, constructia hangarului pentru mentenanta aeronavelor C-130 Hercules amplasat in cazarma 546 de la Otopeni a costat 18.133.000 lei, mare parte din aceasta suma, respectiv 15.855.000 lei, fiind alocata de CJ Dambovita din fonduri proprii si din alocari de la Guvern primite de-a lungul anilor. Ministerul Apararii Nationale (MApN) a finantat aceasta investitie cu 2.278.000 lei.

Construirea hangarului de la Otopeni a inceput in anul 2009, Consiliul Judetean Dambovita asumandu-si realizarea acestei investitii din fonduri proprii in anul 2006, cand a preluat de la Ministerul Apararii Nationale, prin hotarare de Guvern, un teren si mai multe cladiri in zona Titu-Boteni, unde grupul auto Renault a realizat Centrul Tehnic Titu.

Astfel, in anul 2006, prin Hotararea Guvernului nr. 1661, Consiliul Judetean Dambovita a preluat de la Ministerul Apararii Nationale, in zona Titu – Boteni, un imobil format din teren in suprafata de 258,4 hectare si cladiri in suprafata de 3.957 metri patrati pe care, un an mai tarziu, in aprilie 2007, Consiliul Judetean Dambovita l-a concesionat catre SC Renault Technologie Roumanie SRL care ulterior a dezvoltat pe acel amplasament Centrul Tehnic Titu.

In schimbul acelui amplasament care a apartinut MApN, Consiliul Judetean Dambovita a preluat sarcina construirii la Otopeni a unui hangarului pentru aeronave C 130 – Hercules.

“Trebuie sa pun cateva accente pe efectele benefice ale schimbului de teren intre MApN si Consiliul Judetean Dambovita, cu trimitere directa la investitia Grupului Renault de la Titu , de 166 milioane euro. (…) Investitia de la Titu a insemnat: locuri de munca noi, cu precadere pentru ingineri si tehnicieni – peste 400 de angajati, extinderea retelelor de apa-canal, energie electrica si gaze naturale, solutionarea problemelor de mediu”, a afirmat presedintele CJ Dambovita, la inaugurarea de la Otopeni, conform comunicatului CJ Dambovita.

Potrivit sefului CJ Dambovita, Adrian tutuianu, redeventa incasata de institutia pe care o conduce in urma investitiei de la Titu este de aproximativ 130.000 euro pe an, iar ca urmare a acelei investitii dezvoltate de Renault Primaria Titu incaseaza anual taxe si impozite in cuantum de 4,2 milioane lei.
Adrian tutuianu a anuntat ca, incepand de anul viitor, DN 7 Baldana – Titu va fi modernizat si largit la patru benzi, pe o lungime de peste 21 de kilometri, investitia fiind asumata in cadrul Memorandumului dintre Guvern si Grupul Renault.

Ministrul Apararii, Mircea Dusa, a declarat, la inaugurarea hangarului de la cazarma 546 Otopeni, ca acesta este cel mai mare si mai modern hangar din dotarea Fortelor Aeriene Romane si ca in acest hangar se vor executa lucrari de mentenanta si de pregatire a celui mai mare avion pe care Fortele Aeriene il au in dotare, respectiv Hercules C-130.