MIRCEA DUSA a vorbit despre o posibila FRAUDARE a ALEGERILOR PREZIDENTIALE

Mircea Dusa, ministrul Apararii si vicepresedintele Partidului Social Democrat (PSD) a declarat, vineri, la Alba Iulia, ca, tinand cont de modul in care sunt organizate alegerile prezidentiale, nu se poate vorbi de o fraudare a acestora, el subliniind ca “nu fura nimeni niciun vot”.

‘Sigur ca la noi, in Romania, de vreo zece ani, s-a creat asa o isterie ca se fura la vot. La referendum, cineva spunea ca s-au furat un milion si jumatate de voturi — nu a demonstrat nimeni acest lucru, acum iar se vantura subiectul acesta ca s-au furat un milion de voturi. Eu cred ca-s chestiuni de campanie electorala pe care unii le-au invatat foarte bine si incearca sa creeze, asa, o stare in randul electoratului deosebita. Nu fura nimeni niciun vot, pentru ca felul in care sunt acum organizate alegerile nici nu pot sa permita acest lucru, nici la turismul acela electoral de care tot vorbim noi’, a afirmat vicepresedintele PSD.

CITESTE SI: CORLATEAN: MAE face pregatiri serioase pentru organizarea, fara probleme, a TURULUI II in DIASPORA 

Mircea Dusa a explicat ca declaratiile pe propria raspundere sunt scanate si introduse in sistem, iar in momentul in care un alegator a mai votat si la o alta sectie, acest lucru se va vedea.

‘Automat acele adeverinte se scaneaza, se introduc in sistem si daca ai votat si la alta sectie de votare imediat ai dovada ca este vot dublu. Asa ca teoria aceasta lansata sau sloganul de campanie electorala lansat de cineva zilele acestea ca s-a furat un milion de voturi nu tine, pentru ca exista exact elemente de cuantificare a persoanelor care au votat in alta localitate’, a spus Mircea Dusa.

Acesta considera normal ca atunci cand sunt alegeri la nivel national sa poti vota oriunde, pentru ca este un drept pe care ti-l asigura Constitutia. ‘Eu sustin faptul ca oamenii, conform Constitutiei, au dreptul sa-si exprime votul oriunde la alegerile prezidentiale’, a spus Dusa.

In ceea ce priveste derularea alegerilor in strainatate, vicepresedintele PSD crede ca masurile pe care le-a luat Biroul Electoral Central vor asigura ca ‘votul sa se desfasoare mult mai eficient si in diaspora’, Dusa afirmand ca este normal ca romanii care muncesc in alte state sa poata sa-si exprime acest drept constitutional.

CITESTE SI: NEGOCIEREA pentru DEZBATEREA ELECTORALA a ESUAT. REACTIE DRAGNEA. UPDATE

Intrebat daca el considera ca ar fi existat provocatori printre cetatenii romani aflati in strainatate care au dorit sa voteze, Dusa a subliniat ca el nu se hazardeaza sa faca o apreciere de acest gen. ‘Eu nu ma hazardez sa fac niciodata aprecieri de acest gen, asa cum nu ma hazardez sa fac aprecieri de genul celor pe care le fac anumite doamne si domni in ultimele zile vizavi de faptul ca s-a furat la turism electoral un milion de voturi’, a conchis Mircea Dusa.

Sursa foto: jurnalul.ro