MIRCEA DUSA: Avem in vedere sa cumpara NAVE NOI DE RAZBOI

Ministrul Apararii Nationale, MIRCEA DUSA, a declarat sambata, 15 august, la Constanta, in discursul rostit la ceremoniile de ZIUA MARINEI ROMANE, ca cele doua FREGATE, REGELE FERDINAND si REGINA MARIA, vor fi RECONDITIONATE, iar statul roman va dori sa cumpere si NAVE NOI DE LUPTA, informeaza televiziunea Realitatea.

Mircea Dusa a afirmat ca in ultimii doi ani bugetul alocat FORTELOR NAVALE a fost de patru ori mai mare, ceea ce a dus atat la imbunatatirea INSTRUIRII MILITARILOR MARINARI, cat si la modernizarea bazei tehnico-materiale a Marinei.

Dusa a precizat ca, in 2015, va continua procesul de MODERNIZARE a celor doua fregate ale tarii noastre – Regele Ferdinand si Regina Maria – si vor fi achizitionate si nave noi.

CITESTE SI: FOTO ZIUA MARINEI LA CONSTANTA: FORTELE NAVALE ROMANE AU SARBATORIT 155 DE ANI DE LA INFIINTARE. UPDATE

“La Fortele Navale bugetul a fost MARIT DE PATRU ORI, astfel incat, pe langa programul de instruire si pregatire a militarilor marinari, sa acordam o atentie deosebita modernizarii bazei tehnico-materiale a Marinei. Sunt programate in acest an sa intre in procesul de modernizare, etapa a doua, cele doua fregate. Avem in vedere sa ACHIZITIONAM SI NAVE NOI, nave de lupta si remorchere, care sa ne permita sa manevram navele noastre in port, astfel incat sa nu mai inchiriem nave de la alti agenti economici.”, a declarat Dusa, potrivit sursei citate.

Potrivit acestuia, cand vorbim de modernizarea Marinei Militare vorbim si de inzestrarea cu ARMAMENT DE ULTIMA GENERATIE, crearea structurilor necesare pentru apararea litoralului romanesc si a granitelor pe apa ale Romaniei, se mai arata in sursa citata.