Mircea Dusa: Avioane straine s-au apropiat seara trecuta, fara drept de survol, in spatiul aerian romanesc

Ministrul apararii, Mircea Dusa, a declarat astazi la Pitesti, ca seara trecuta, mai multe avioane straine au patruns in spatiul aerian romanesc, fara aprobare de survol. Ministrul apararii Mircea Dusa spune ca nu este prima data cand se intampla astfel de situatii, si de aceea, a pledat pentru achizitionarea avioanelor F16.

Ministrul a explicat ca, in astfel de situatii este nevoie de interventia MApN, respectiv ridicarea de la sol a avioanelor militare romanesti pentru a scoate avioanele straine din spatiul nostru aerian.

Mircea Dusa a precizat ca nu este prima data cand se intampla o astfel de situatie.

La putin timp dupa aceste declaratii facute la Pitesti, intr-o interventie la Antena 3, ministrul Dusa si-a explicat declaratia, spunand ca el a vrut sa arate doar ca se mai intampla ca avioane straine sa se apropie de spatiul aerian romanesc, fara aprobare, din diverse motive, iar MapN este nevoit sa urmeze procedurile standard pentru indepartarea lor. El a confirmat ca un astfel de caz s-a intamplat seara trecuta, dar fara sa precizeze despre ce avioane era vorba. In plus, Mircea Dusa a explicat ca nu poate spune ca ar fost vorba de violarea spatiului aerian romanesc.

Ministrul a admis ca este posibil sa fi gresit in exprimare, in declaratia anterioara, facuta in fata ziaristilor, la Pitesti.

 sursa foto: rtv.ro