MIRCEA DUSA: Bugetul Apararii va CRESTE cu 0,3 la suta din PIB in 2015

Bugetul Apararii pentru 2015 are o CRESTERE de 0,3 la suta din PIB, a anuntat miercuri ministrul MIRCEA DUSA, cu prilejul evenimentului “Zilele Spitalului Universitar de Urgenta Militar Central”.

“Pregatim in acest moment bugetul pentru anul 2015. Am avut in vedere o prevedere de CRESTERE anuala cu 0,3% din PIB, astfel incat sa ajungem la 2 la suta in anul 2016-2017 si credem ca Parlamentul va aproba acest buget pe 2015, asa cum l-am propus pentru a continua programele de inzestrare si modernizare a armatei”, a precizat ministrul.

El a adaugat ca au fost asigurate fondurile necesare pentru organizarea tuturor exercitiilor desfasurate impreuna cu aliatii Romaniei.

“Si la Cincu au participat militari din SUA. In exercitiul pe care il organizam in momentul de fata la Smardan participa militari din fortele aliate, din Anglia si SUA. In vara au participat militari romani cu efective destul de mari la exercitiul din Germania. Bugetul, asa cum este aprobat in momentul de fata, ne permite sa asiguram finantarea tuturor cheltuielilor”, a mai precizat MIRCEA DUSA.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS: Ca presedinte al Romaniei voi sustine CRESTEREA bugetului Apararii

El a mentionat ca in ultimii doi ani Apararea a beneficiat de un buget mai mare, care a permis continuarea programelor de modernizare si inzestrare a armatei, programe complexe, referitoare la aviatia de vanatoare, la avioanele de transport.

“In ultimii doi ani am beneficiat de un buget mai mare care ne-a permis sa continuam programul de modernizare si inzestrare a armatei, programe complexe care sunt foarte importante si necesare. Aceste programe se refera la aviatia de vanatoare, un program foarte complex, si programul pentru avioane de transport mediu — avioanele Spartan. Vom aduce si avionul 7 (n.r — Spartan). Tot datorita faptului ca am beneficiat de un buget mai mare in acest an si de rectificari pozitive si in vara si acum ne-a permis organizarea de exercitii de instruire la nivelul armatei cu toate categoriile de forta — terestre, aeriene, navale”, a aratat ministrul, citat de Agerpres.

Citeste si: BASESCU: Cheltuielile pentru aparare nu pot fi neglijate la nesfarsit. Armata si nu baronii trebuie sa aiba prioritate

El a spus ca noutate este ca in acest an s-au facut exercitii cu munitie reala, ceea ce nu se mai intamplase de patru ani.

“Exercitiile cu munitie reala au avut loc in Poligonul de la Cincu si Capul Midia”, a spus Dusa.

Sursa foto: antena3.ro