Mircea Dusa cere avion special pentru politicienii romani

Mircea Dusa, ministrul Apararii, isi doreste achitionarea unui avion special pentru calatoriile demnitarilor romani. Aeronava ar urma sa fie achizitionata din Italia.

“Statul roman trebuie sa aiba o capabilitate aeriana de transport special. Sigur ca, probabil, procedurile fiind mai usoare, se va ocupa de achizitia acestui avion RA-APPS, probabil din Italia, daca negocierile vor fi rationale si preturile pe care partenerii italieni le cer.

Daca trebuie realizata aceasta capabilitate, cei de la RA-APPS vor colabora cu fortele aeriene de la MApN, pentru ca noi dispunem de expertiza, de specialisti, de aviatori, de tehnica in a oferi si achizitiona aeronava care corespunde cel mai bine si din punct de vedere tehnic, dar si din punctul de vedere al elementelor speciale pe care trebuie sa le indeplineasca o nava care opereaza transporturi speciale”, a declarat Mircea Dusa, dupa sedinta Comisiilor parlamentare reunite pentru aparare.

“Este normal ca Statul Major al Fortelor Aeriene, care este autoritate de reglementare in acest domeniu, sa ofere expertiza necesara a celor de la RA-APPS. Le oferim expertiza tehnica si expertiza de a opera, pentru ca achizitionarea unui avion nu inseamna si indeplinirea unei misiuni. Acel avion trebuie sa aiba si piloti, si personal tehnic de intretinere, si inginer de bord, si tot felul de specialisti care sa asigure un zbor in siguranta”, a completat ministrul Apararii.