Mircea Dusa, despre catastrofa aviatica: CONDAMNAM acest lucru

Ministrul Apararii, MIRCEA DUSA, a declarat, sambata, referitor la catastrofa aviatica din Ucraina, in urma careia 298 de persoane au murit, ca spera “sa se evalueze cat mai rapid cauzele care au stat la baza” ei si condamna ceea ce s-a intamplat.

MIRCEA DUSA a facut aceste declaratii la Baza Aeriana 71 din Campia Turzii, unde asista, sambata, la un show aerian dedicat Zilei Aviatiei Romane.

Citeste si: AVION PRABUSIT UCRAINA. MIRCEA DUSA A DECLARAT CA NU SE IMPUNE STAREA DE ALERTA IN ARMATA ROMANA

“In zilele acestea, a existat un incident, o catastrofa de aviatie, in care si-au pierdut viata 298 de persoane. Condamnam acest lucru si sper sa se evalueze cat mai rapid cauzele care au stat la baza acestei catastrofe, asa cum au solicitat liderii mondiali”, a afirmat DUSA, potrivit Mediafax.

De asemenea, DUSA, care a ajuns la Baza Aeriana 71 din Campia Turzii cu o aeronava militara de tip Spartan, a afirmat ca procesul de modernizare a aviatiei militare a inceput in urma cu doi ani si va continua prin derularea unor programe de achizitie de aeronave militare.

La Baza Aeriana 71 din Campia Turzii, Ziua Aviatiei este marcata printr-o serie de zboruri demonstrative a mai multor tipuri de aeronave militare, precum MiG-21 Lancer, elicoptere IAR-330 Socat sau IAR-316 B, din dotarea Fortelor Aeriene, precum si zboruri demonstrative cu avioane CF-18 Hornet ale Fortelor Regale Canadiene.

CORLATEAN: MOSCOVA TREBUIE SA INCETEZE CU SPRIJINUL ACORDAT SEPARATISTILOR

Sursa foto: bzi.ro