MIRCEA DUSA: OLANDA si ROMANIA au idealuri comune in cadrul NATO si UE

Ministrul Apararii Nationale, MIRCEA DUSA, aflat in VIZITA OFICIALA la HAGA, la invitatia omologului sau, Antoinette Jeanine Hennis-Plasschaert, a declarat ca “OLANDA si ROMANIA au idealuri si valori comune in cadrul NATO si UE si tocmai de aceea este importanta dezvoltarea domeniilor de cooperare in plan militar care sa contribuie la consolidarea securitatii spatiului euroatlantic”.

Potrivit unui comunicat al MApN, remis miercuri Agerpres, in cadrul convorbirilor, ministrii roman si olandez au apreciat eforturile comunitatii internationale in ceea ce priveste asigurarea de asistenta pentru Ucraina.

CITESTE SI: Olanda nu sustine aderarea Romaniei la Schengen

“In acest sens, ministrul MIRCEA DUSAa aratat ca tara noastra este al patrulea stat contributor la misiunea de monitorizare a OSCE din Ucraina si sprijina misiunea civila a UE din regiune. De asemenea, MIRCEA DUSA a precizat ca persoane ranite in conflict beneficiaza de tratament de specialitate in cadrul unor facilitati medicale din Romania”, se arata in comunicat.

Potrivit sursei mentionate, cooperarea in domeniul capabilitatilor militare si implementarea Planului de actiune pentru cresterea capacitatii operationale a Aliantei Nord Atlantice au constituit un alt subiect aflat pe agenda intalnirii bilaterale.

CITESTE SI: RAMONA MANESCU: ANUMITE STATE BLOCHEAZA INTRAREA ROMANIEI IN SCHENGEN

“Pregatirea Consiliului European dedicat Apararii reprezinta, in opinia celor doi ministri, un bun prilej pentru consolidarea statutului UE de furnizor de securitate si pentru elaborarea unei noi Strategii Europene de Securitate. Romania va sprijini politicile in domeniu, pe timpul presedintiei olandeze”, mai arata MApN.

Sursa foto: jurnalul.ro