MIRCEA DUSA participa la ceremonia de activare a Unitatii de Integrare a Fortelor NATO

Ministrul Apararii Nationale, MIRCEA DUSA, va participa, joi, la ceremonia de activare a Unitatii de Integrare a Fortelor NATO de la Bucuresti. De asemenea, la eveniment va participa seful Statului Major General, general-locotenent NICOLAE CIUCA.

Comandamentul este unul dintre cele sase de acest tip constituite in Bulgaria, Estonia, Lituania, Polonia si Romania in vederea consolidarii flancului estic al Aliantei.

CITESTE SI: MIRCEA DUSA: NATO ISI VA DESCHIDE, LA TOAMNA, UN BIROU LA CHISINAU

Infiintarea acestor unitati se inscrie in masurile luate de NATO ca raspuns la modificarea situatiei de securitate din regiune si are ca scop imbunatatirea capacitatii Aliantei de a raspunde concret si decisiv oricarei actiuni ostile indreptate impotriva unui stat membru.

Ministrul Apararii Nationale, MIRCEA DUSA, anunta, la sfarsitul lunii august, in Poligonul Smardan din judetul Galati, ca, pe 3 septembrie, vor fi inaugurate simultan, in toate cele sase state de pe granita de est a Uniunii Europene, comandamentele de tip NFIU. “Pe data de 3 septembrie, vom inaugura simultan, la ora 11,00, in toate cele sase state de pe granita de est a Uniunii Europene, comandamentele de tip NFIU, ocazie cu care se va ridica drapelul NATO si va fi inaugurat Comandamentul NATO care va functiona la Bucuresti”, spunea MIRCEA DUSA.

CITESTE SITOWNSEND: FORTELE ARMATE ALE NATO SUNT CA UN CUTIT AL CARUI TAIS IL VOM ASCUTI

Ceremonia va avea loc incepand cu ora 10,50, la sediul Statului Major al Fortelor Terestre.

Sursa foto: realitatea