MIRCEA DUSA: Prevederea ca elevii romanii trebuie sa invete LIMBA MAGHIARA nu este buna nici pentru o GLUMA PROASTA

Presedintele PSD Harghita, deputatul MIRCEA DUSA, a afirmat, referitor la proiectul de autonomie prezentat de UDMR, ca prevederea potrivit careia LIMBA MAGHIARA va fi introdusa din clasa a II-a in scolile cu predare in romana din Tinutul Secuiesc “nu este buna nici pentru o GLUMA PROASTA”.

“Prevederea din proiectul de lege referitoare la faptul ca romanii din cele trei judete, Covasna, Harghita si Mures, trebuie sa invete LIMBA MAGHIARA la scoala nu este buna nici pentru o GLUMA PROASTA”, a declarant MIRCEA DUSA, citat de Mediafax.

El a afirmat ca proiectul de lege al UDMR privind autonomia Tinutului Secuiesc “este neconstitutional” si nu va trece prin Parlamentul Romaniei.

Citeste si: KELEMEN HUNOR: LIMBA MAGHIARA va fi introdusa din clasa a II-a in scolile cu predare in ROMANA din Tinutul Secuiesc

“Fiecare parlamentar are dreptul la initiative legislative, insa o asemenea initiativa legislativa care se refera la autonomia unei regiuni formata din cele trei judete, Covasna, Harghita si Mures, este in sine profund neconstitutionala, este in contradictie cu articolul 1 din Constitutie si niciodata vreun parlmentar roman nu va vota un asemenea proiect de lege. In conformitate cu Constitutia, Romania este organizata pe judete, orase si comune, nu exista alte forme de organizare administrativa a Romaniei si nu pot exista alte entitati. Romania este stat unitar”, a spus MIRCEA DUSA.

Citeste si: Proiectul de autonomie a Tinutului Secuiesc cultiva ura, considera Andreea Paul

In proiectul de autonomie a Tinutului Secuiesc prezentat joi de UDMR este stipulat, de asemenea, ca LIMBA MAGHIARA, alaturi de cea romana, va fi considerata “limba oficiala in regiune”, iar redactarea bilingva este “obligatorie” pentru toate actele normative cu caracter general.