MIRCEA DUSA: Proiectul de lege privind PENSIILE MILITARE va fi depus la PARLAMENT

Ministrul Apararii, MIRCEA DUSA, a anuntat ca saptamana viitoare va avea o ultima runda de discutii cu toate structurile interesate, inclusiv cu sindicatele si rezervistii, despre proiectul de lege privind PENSIILE MILITARE, astfel incat sa fie depus la PARLAMENT imediat dupa inceperea SESIUNII din luna februarie.

“PROIECTUL de LEGE privind pensiile militare vizeaza tot personalul din toate structurile si este finalizat, sunt obtinute avizele necesare. Marti 13 ianuarie se va organiza o ultima intalnire cu toate structurile interesate, inclusiv cu sindicatele si rezervistii, pentru ca nu doresc sa ajungem in situatia din 2010, cand a fost bulversat sistemul militar si militarii au fost plimbati la diverse institutii ca sa isi caute documente pentru a se putea stabili PENSIILE. Doresc ca pana la inceperea sesiunii parlamentare sa trimit PROIECTUL de LEGE, pentru a avea odata un sistem juridic stabil referitor la PENSIILE MILITARILOR”, a precizat Dusa la dcnews.ro.

CITESTE SI: Mircea Dusa a prezentat obiectivele MApN: Modernizarea armatei, baza de la Deveselu si aeroportul Fetesti 

Ministrul a explicat ca MApN are in pensie in jur de 160.000 de militari, la care se adauga si altii de la alte structuri.

“Am eliminat acea prevedere care interzicea munca la stat, anumiti pasi s-au facut, si vicepremierul GABI OPREA a dat o batalie serioasa dupa ce s-a intamplat cu aplicarea legii ca sa se revina la PENSIILE pe care le-au avut inainte de aplicarea noii legi. Militarii sunt o categorie care isi asuma niste responsabilitati”, a declarat ministrul.

DUSA a spus ca legea va aduce “stabilitate legislativa si un criteriu de stabilire a pensiilor nediscriminatoriu”.

“In 2010 s-a creat sistemul discriminatoriu, pentru ca MILITARII care trebuiau sa aiba un anumit nivel al PENSIEI  s-au trezit cu pensii mai mici si invers. Vreau sa va spun ca pensionarii care au primit pensii mai mari in 2010 nu vor pierde la pensie, e un drept castigat si vom respecta acest drept, dar va exista un sistem just si raport real intre PENSIA cea mai mica in sistemul militar si cea mai mare, ca sunt si unele cazuri aberante. Sunt si pensii foarte mari, dar de aceea vreau sa mai am o data aceste discutii, pentru a nu se mai gresi”, a mai spus DUSA, precizand ca pensionarii militari trebuie sa se astepte la un act normativ “echitabil” pentru fiecare.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS: Voi incepe CONSULTARI CU PARTIDELE pentru asigurarea unui PRAG MINIMAL de 2% pentru Armata. UPDATE 

MIRCEA DUSA a afirmat ca efortul bugetar al acestui proiect de lege prevede alocarea a 2,5 miliarde de lei si ca, per total, nu se va depasi suma alocata anual pentru plata PENSIILOR MILITARE.

Sursa foto: gandul.info