MIRCEA DUSA: Proiectul UDMR privind AUTONOMIA nu va trece NICIODATA de Parlament

Ministrul Apararii Nationale, MIRCEA DUSA, a declarat joi, in Harghita, ca proiectul de AUTONOMIE initiat de UDMR nu va trece NICIODATA de Parlament, tinand cont ca Romania este stat unitar, lucru consfintit de Constitutie.

“Prin Parlament mai exista un proiect de lege privind autonomia tinutului secuiesc. Eu cred ca fiecare cetatean, asa cum prevede Constitutia si legea, si fiecare parlamentar are dreptul sa faca initiative legislative, dar initiative legislative si proiect de legi care sunt contrare Constitutiei nu au ce cauta. Suntem iar in campanie electorala, stiu ca de fiecare data se readuce in discutie acest subiect al autonomiei. Eu provin din acest judet si sunt deputat in acest judet. Nu va trece nicioadata prin Parlamentul Romaniei o asemenea lege. Romania este un stat unitar, acest statut este garantat prin Constitutie si nu va vota nimeni, niciodata, un asemenea proiect de lege, chiar daca el va fi depus”, a declarat MIRCEA DUSA.

Citeste si: LIVIU DRAGNEA: Proiectul de autonomie al UDMR nu are NICIO SANSA

Ministrul Apararii, care este si deputat de Harghita, a participat joi, la Toplita, alaturi de premierul VICTOR PONTA si vicepremierul LIVIU DRAGNEA, la predarea cheilor unor microbuze scolare pentru judetele Harghita si Covasna si a patru ambulante pentru Serviciului Judetean de Ambulanta Harghita, dar si la semnarea unor contracte pentru investitii in mai multe localitati din cele doua judete, in cadrul Programului National de Dezvoltare Locala.

MIRCEA DUSA a mai spus ca prezenta premierului si a vicepremierului Romaniei in zona este un semnal foarte puternic pentru romanii din nordul Harghitei, ca nu sunt uitati de autoritatile de la Bucuresti.

Citeste si: VICTOR PONTA: NU am discutat cu conducerea UDMR despre proiectul privind autonomia TINUTULUI SECUIESC

“Faptul ca primul-ministru VICTOR PONTA si vicepremierul LIVIU DRAGNEA au fost prezenti astazi la Toplita este un semnal foarte puternic pentru romanii din nordul judetului, ca nu sunt uitati si ca Guvernul, tot ceea ce face in dezvoltarea economica si social a localitatilor, are in vedere si aceasta parte a judetului”, a mai spus MIRCEA DUSA.

Sursa foto: infocs.ro