Mircea Dusa: Restructurarea Armatei Romane nu va presupune restructurari de personal

Procesul de restructurare al Armatei Romane nu va presupune o noua restructurare de personal, ci operationalizarea unitatilor militare, a declarat, vineri, ministrul Apararii, Mircea Dusa.

Ministrul Dusa a tinut sa explice ca Armata Romana a fost restructurata deja din punct de vedere al personalului, dupa ce din cei 350.000 de angajati ai MApN, au ramas circa 90.000.

“Fac aceasta precizare in primul rand pentru militarii romani: restructurarea nu inseamna restructurare de personal. Restructurarea inseamna operationalizarea unitatilor militare, astfel incat sa putem indeplini toate misiunile, fie ca este vorba de misiuni terestre, aeriene sau navale. Armata Romana a fost restructurata din punct de vedere al personalului. Cunoasteti ca Armata avea vreo 350.000 de oameni, in conditiile in care serviciul militar era obligatoriu, si in momentul de fata are intre 80.000-90.000 de oameni, conform obiectivelor si angajamentelor pe care ni le-am asumat atunci cand am intrat in NATO”, a spus Mircea Dusa, intr-o conferinta de presa sustinuta la Bistrita.