MIRCEA DUSA s-a intalnit cu subsecretarul APARARII din SUA

Subsecretarul american al apararii pentru informatii, MICHAEL G. VICKERS, s-a aflat intr-o VIZITA OFICIALA in ROMANIA, in cursul careia a avut o intalnire cu ministrul Apararii Nationale, MIRCEA DUSA, in care s-a discutat si despre viitoarea misiune NATO in AFGANISTAN.

Conform unui comunicat al MApN remis joi presei, ministrul MIRCEA DUSA l-a asigurat pe partenerul american cu privire la mentinerea pozitiei ferme a partii romane pentru DEZVOLTAREA RELATIILOR cu SUA in domeniul apararii, in cadrul “Parteneriatului Strategic Intensificat pentru secolul XXI”.

CITESTE SI: Mircea Dusa, despre catastrofa aviatica: CONDAMNAM acest lucru 

De asemenea, oficialul roman a apreciat sprijinul acordat de SUA pentru pregatirea personalului si dezvoltarea capabilitatilor, precum si pentru sustinerea cu tehnica si asistenta logistica a trupelor romane desfasurate in Afganistan.

Ministrul roman al apararii si subsecretarul american al apararii pentru informatii au mai discutat despre viitoarea misiune a NATO in AFGANISTAN, subliniind necesitatea continuarii cooperarii in acest teatru de operatii si dupa anul 2014.

CITESTE SI: MIRCEA DUSA, concluzii dupa intalnirea cu OMOLOGUL GREC 

In cadrul convorbirilor, au fost subliniate relatiile excelente pe linia schimbului de informatii, cei doi oficiali pronuntandu-se pentru dezvoltarea cooperarii bilaterale in acest domeniu, mai precizeaza sursa citata.

Sursa foto: realitatea.net