Mircea Dusa supravegheaza desfasurarea lucrarilor de la baza militara de la Deveselu

Mircea Dusa, ministrul Apararii Nationale, va face o vizita, luni, in localitatea Deveselu din judetul Olt pentru a urmari stadiul lucrarilor de infrastructura si investitii ale bazei militare aeriene de care se ocupa compania americana Kellogg Brown&Root Services Inc. (KBR).

“Ministrul Mircea Dusa, care a mai evaluat personal lucrarile si la inceputul verii, va fi insotit de catre o echipa de specialisti ai Ministerului Apararii Nationale”, potrivit unui comunicat al MApN remis presei.

Compania americana Kellogg Brown & Root Services Inc. (KBR) a confirmat, la jumatatea lunii iulie, ca i-a fost atribuit un contract de 134 de milioane de dolari de catre divizia europeana a Corpul de Ingineri al Armatei americane pentru a construi, la baza aeriana de la Deveselu, in Romania, facilitatile necesare pentru a sprijini primul sistem de aparare aeriana antiracheta la sol din Europa.

Conform contractului, KBR va reloca o structura de comanda de patru etaje pentru radar de pe Coasta de Est a Statelor Unite in Romania. KBR va construi in Romania toate facilitatile si intreaga infrastructura necesara pentru a sprijini sistemul de aparare, inclusiv drumuri, cladiri auxiliare, facilitati de comunicatii si securitate si alte utilitati.

Sursa foto: gov.ro