Mircea Dusa: Trei dintre militarii raniti au fost transportati in Germania, ceilalti doi vor fi externati

Mircea Dusa, ministrul Apararii, a precizat ca, marti noapte, trei dintre militarii romani raniti in Afganistan au fost transportati cu un avion militar pentru a primi ingrijiri intr-un spital din Germania, iar ceilalti doi raniti se afla intr-un spital in Kandahar si urmeaza sa fie externati.

“Ne bucuram ca cei cinci militari raniti sunt mai bine, sunt constienti. Azi noapte, trei dintre ei au fost transportati cu un avion militar intr-un spital, in Germania. Ceilalti doi se afla intr-un spital in Kandahar si urmeaza sa fie externati”, a anuntat Dusa, prezent la conferinta cu tema “Profilul Romaniei in NATO la zece ani dupa integrare”, care are loc la Palatul Parlamentului.

Ministrul Apararii a precizat ca va participa joi, impreuna cu presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, la funeraliile militarului decedat in Afganistan. “Militarul decedat a fost adus in tara ieri (marti – n.r.), cu o aeronava militara. Urmeaza ca maine (joi – n.r.), impreuna cu domnul Zgonea, care este craiovean, cu vicepremierul, sa fim la Craiova, alaturi de familia indurerata”, a declarat Mircea Dusa.

Citeste si: Sublocotenentul Claudiu Constantin Vulpoiu, cazut la datorie in Afganistan, va fi repatriat marti

“Dupa cum stiti, duminica, intr-un atac cu o masina kamikaze, in Afganistan, un militar si-a pierdut viata si cinci militari au fost raniti. Sunt clipele neplacute, sunt clipe in care militarii, care sunt singura categorie profesionala care jura ca isi vor apara patria cu pretul vietii, o fac in realitate”, a mai aratat ministrul.

Militarul roman ucis, duminica, in Afganistan a fost repatriat marti, trupul sau fiind adus de o aeronava militara pe aeroportul din Craiova. Pe aeroport a fost organizata o ceremonie la care au fost prezenti ministrul Apararii, Mircea Dusa, primarul orasului Craiova, Lia Olguta Vasilescu, colegi si rude ale militarului. Plutonierul-major Claudiu Constantin Vulpoiu si-a pierdut viata, duminica dimineata, in Afganistan, in timpul unei misiuni de patrulare.

“Plutonierul-major Claudiu Constantin Vulpoiu a decedat, iar sublocotenentul Ionut Alin Marinescu, plutonierul-major Florin Ionel Murarescu si caporalii clasa a III-a Marius Cristian Canuci, Marius Bogdan Radu si Eugen Valentin Patru au fost raniti, in Afganistan, in dimineata zilei de duminica, 30 martie, in urma unui atac sinucigas cu un autovehicul incarcat cu exploziv care a intrat direct in masina de lupta”, informeaza MApN.

Claudiu Constantin Vulpoiu avea 41 de ani, era angajat al Ministerului Apararii Nationale din 2001, era casatorit si avea un copil. Vulpoiu a mai participat la sase misiuni externe, in Afganistan si Irak. Militarul mort duminica in Afganistan lucra la Brigada 2 Infanterie “Rovine” din Craiova, unde sunt angajati si ceilalti cinci militari raniti in aceeasi misiune.

Sursa foto: realitatea.net