MIRCEA GEOANA anunta infiintarea “noului PSD”: Eu sunt ALTERNATIVA la VICTOR PONTA

MIRCEA GEOANA a declarat, marti seara, la postul Realitatea TV ca este nevoie de un NOU PSD si a adaugat ca in maximum doua saptamani va lansa un nou PROIECT POLITIC, care este singurul raspuns dat oamenilor de stanga pentru ca PSD sa nu devina o forma irelevanta in politica. Acesta a mai sustinut ca el este singura alternativa la VICTOR PONTA. Pe de alta parte GEOANA a mai spus ca noul proiect este un partener natural pentru PNL, dand de inteles ca ar putea sa existe o colaborare intre noua sa formatiune si PNL

”Acest nou PSD este singurul raspuns pe care noi oamenii de stanga putem sa il dam astazi pentru a evita ca vechiul PSD sa nu devina o forma irelevanta in politica. Este atat de mare nevoie. Eu care mi-am facut datoria fata de acest partid. Dragii mei colegi din PSD daca veti accepta in continuare amanarea unei analize  obligatorii cu privire la cauzele profunde ale esecului de la prezidentiale eu va spun si este semnalul meu de alarma pe care vreau sa vi-l transmit ca in fiecare saptamana, pur si simplu legea gravitatiei in politica va exista o majorare care va face ca vechiul PSD cu actualul sa mearga in Opozitie. Acest lucru poate fi modelat cu o singura conditie: sa avem curajul sa facem acest nou PSD si sa propunem noului presedinte care este deschis spre o coalitie de tip german”, a spus MIRCEA GEOANA, in studioul emisiunii Jocuri de Putere. 

CITESTE SI: RADU STROE, traseistul de servici, a DEMISIONAT de la PLR si se indreapta catre UNPR 

”Stiți care este tema mea cea mai mare? Eu nu mai am rabdare penru solutii mediocre in tara mea. Face PNL majoritate cu cine mai apuca din PLR, la PC se schimba conducerea si se schimba aliantele, dar nu se rezolva problemele Romaniei. Nu voi fi parte din acest joc  mediocru in aceasta tara. Nu asta este scopul meu”, a spus MIRCEA GEOANA. 

Fostul presedinte PSD a mai susținut ca in maximum doua saptamani, va lansa un proiect in care va chema oameni din multe medii si din mai multe categorii de partide care vor sa fie pare din acest proiect de tara. Mai mult, GEOANA a mai declarat ca noul proiect va fi un partener natural al PNL. 

CITESTE SI: VANGHELIE si GEOANA pregateau un NOU PARTID inainte de a fi EXCLUSI din PSD. Vezi cine spune asta 

El a spus ca „NOUL PSD” poate fi partenerul natural al noului PNL intr-un proiect de tara pentru urmatorii ani, fapt care ar putea face ca noul PSD sa mentina guvernarea, in cadrul unei mari coalitii de tip german.. „Va exista o majoritate care va face ca vechiul PSD, cu actuala conducere, sa mearga in opozitie. Si daca este nefrecventabil si merge in opozitie, va sta zece ani in opozitie. Acest lucru poate fi modificat daca avem curajul sa facem acest nou PSD, sa incepem o regula a jocului si sa propunem noului presedinte (KLAUS IOHANNIS), care sunt convins ca e deschis, o discutie de o mare majoritate de tip german, o coalitie de tip german. (…) Ambitia noastra e un mare pact national intre noul PSD si noul PNL. E singura sansa ca PSD sa ramana la guvernare in urmatorii ani”, a concluzionat MIRCEA GEOANA.

Sursa foto: realitatea.net