MIRCEA GEOANA: In CATEVA SAPTAMANI vom avea o NOUA MAJORITATE si CALVARUL cu VICTOR PONTA se va incheia

Senatorul MIRCEA GEOANA a declarat ca in CATEVA SAPTAMANI vom avea o NOUA MAJORITATE, o coalitie de tip german intre noul PSD si noul PNL, iar “CALVARUL” cu VICTOR PONTA se va incheia, potrivit realitatea.net.

Astfel, MIRCEA GEOANA a anuntat ca va lansa o consultare pentru formarea unui “nou PSD” si ca, in scurt timp, o coalitie de tip german, intre stanga si dreapta, il va inlocui pe VICTOR PONTA de la guvernare.

“In cateva saptamani vom avea probabil o coalitie de tip german intre noul PSD si noul PNL si cariera domnului Ponta se va incheia”, a spus MIRCEA GEOANA.

Citeste si: MIRCEA GEOANA: “Ponta-Pinocchio” isi da DOCTORATUL IN MINCIUNA cand spune ca i-am cerut sa fiu ministru

“In doua saptamani lansam o consultare pentru un grup de initiativa privind noul PSD. Estimarea mea este ca cel tarziu la inceput de martie vom avea o noua majoritate si un nou guvern al Romaniei. Este o necesitate obiectiva pentru Romania”, a adaugat senatorul.

“Apelul meu la colegii din PSD este sa inteleaga ca a se lega de Ponta si Dragnea inseamna 10 ani de opozitie. (…) Eu ofer un proiect de tara la care stanga sa contribuie. (…) Acest nou PSD are principii fondatoare care pot fi duse mai departe in doua modalitati. Fie actualul PSD va deveni un nou PSD, fie intr-o noua constructie. (…) Eu le spun adevaratilor pesedisti sa ne luam partidul inapoi. Daca acest lucru nu este posibil, atunci avem libertatea si responsabilitatea sa incepem un nou proiect politic”, a explicat Geoana.

Citeste si: Ponta: Conflictul cu Geoana, provocat de faptul ca nu l-am desemnat ministru de Externe

El a precizat ca nu doreste sa candideze la presedintia PSD, dar a sugerat totodata ca nu se considera exclus din partid, deoarece “singurul for care decide excluderea unui parlamentar este congresul PSD”.

“In urmatoarele saptamani, in conditiile in care va exista o noua majoritate, lucrurile se vor precipita si in PSD  si sunt optimist ca noul PSD sa reprezinte stanga romaneasca si un partener cu noul PNL”, a mai spus senatorul.