MIRCEA GEOANA, mesaj catre PSD-istii adevarati: Luati-va PARTIDUL INAPOI!

MIRCEA GEOANA a declarat, vineri, in cadrul unei conferinte de presa, ca el si premierul VICTOR PONTA nu gandesc la fel deoarece el nu face parte din ”fratia banului”.

”Ponta a explicat in sfarsit motivul pentru care am fost exclus din partid in conditiile in care a pierdut intr-o maniera catastrofala alegerile prezidentiale. A explicat motivul principal al acestui gest pe care nu pot sa il inteleg: ”eu si cu domnul Geoana nu gandim la fel”.  Are dreptate, eu nu fac parte din fratia banului Ponta-Ghita-Dragnea, nu cred ca cei care gandesc diferit trebuie sa fie eliminati pentru ca devine un rival intr-un viitor Congres”, a declarat el.

”Bogat si corupt a devenit noua deviza a PSD-ului condus de traiada Ponta-Ghita-Dragnea. Aceasta nu este stanga adevarata, nu este ceea ce asteapta de la noi milioane de romani”, a afirmat Geoana.

Citeste si: Ponta, despre excluderea lui Geoana, Vanghelie si Sova: Uneori e nevoie sa ramai in echipa cu cei care au un proiect comun cu tine

Totodata, el a transmis un mesaj social-democratilor. “Acesta nu este PSD adevarat, nu este stanga adevarata. Asa ca va spun: pesedisti adevarati, luati-va PARTIDUL INAPOI! In statutul partidului, alineatul 2 articolul 35 spune explicit ca presedintele PSD se alege cu votul tuturor membrilor. 400.000 de pesedisti veti avea dreptul sa cereti sa va alegeti noua conducere. Apelul meu merge catre pesedistii adevarati din nivelul doi si trei al partidului, oameni care nu au de a face nici cu frica de a fi exclusi si nici cu lacomia de a face parte din triada fratiei banului”, a spus MIRCEA GEOANA.

”Daca nu veti ridica vocea, daca nu va veti cere dreptul, atunci va spun cu regret ca un om care a fost alaturi de voi, ca va trebui sa gandim o platforma a unei stangi moderne democratice si care asculta de vocea strazii. Oamenii strazii ei au spus stop coruptiei, mesajului anti-UE, anti-jutitie si anti-americani”, a mai spus MIRCEA GEOANA.

Citeste si: Unii membri ai PSD nu sunt pe deplin lamuriti cu privire la motivul excluderii lui Geoana, Vanghelie si Sova din partid

Geoana a adaugat ca este pregatit sa puna “umarul la relansarea PSD”. “Trebuie sa dam o sansa PSD-ului (…) Daca oamenii (din PSD — n.r.) vor prefera sa se sinucida impreuna cu triada nefasta Ponta-Ghita-Dragnea, (…) daca PSD mimeaza stanga, dar vireaza dreapta, voi fi obligat sa duc steagul stangii mai departe pe o platforma care sa reprezinte o alternativa”, a mai spus acesta, precizand ca, in PSD, exista “oameni lucizi si onesti”.

MARIAN VANGHELIE, MIRCEA GEOANA si DAN SOVA au fost exclusi, joi, din PSD, VICTOR PONTA afirmand ca s-a luat aceasta decizie deoarece au gandiri diferite.