MIRCEA GEOANA: Nu am nicio LEGATURA cu DOSARUL “MITA LA PSD”

Mircea Geoana

Presedintele Partidului Social Romanesc (PSRO), MIRCEA GEOANA, a spus vineri, la Constanta, ca pe omul de afaceri IOAN NICULAE nu il cunoaste personal, ci doar de la televizor, mentionand ca el nu are nicio LEGATURA cu speta din DOSARUL “MITA LA PSD”, in care Niculae si fostul presedinte al Consiliului Judetean (CJ) Braila, BUNEA STANCU, au fost condamnati la inchisoare.

“Eu va spun, ceea ce este de natura evidenta, ca nu am nicio forma de asociere cu aceasta situatie. Daca ar fi fost cazul sa fie vreo problema legata de mine, procurorii care i-au incriminat pe cei doi sau trei care au fost condamnati ieri m-ar fi prins si pe mine in aceasta chestiune. Nu am fost, ca dovada ca nu sunt elemente care sa ma lege pe mine de acest subiect. (…) Deci, nu este absolut nimic legat de mine sau de vreo legatura cu acest tip de finantare a campaniei”, a afirmat MIRCEA GEOANA, potrivit Agerpres.

Acesta a spus ca afirmatiile ca el s-ar fi intalnit cu IOAN NICULAE nu sunt reale si ca nici nu-l cunoaste personal pe omul de afaceri.

Citeste si: DOSARUL “MITA LA PSD”: IOAN NICULAE s-a PREDAT la Teleorman si va fi adus la Penitenciarul Rahova

“Asta este o chestiune care nu are niciun fel de element de realitate sau de element de demonstrabilitate. Deci, pur si simplu, nu este adevarat. (…) Nu, nu-l cunosc (n.r. — pe Ioan Niculae). Il cunosc de la televizor ca patron de fotbal sau om de afaceri, dar nu-l cunosc ca persoana”, a afirmat liderul PSRO, spunand totodata ca pe BUNEA STANCU era evident sa il cunoasca, acesta fiind in 2009 liderul PSD Braila.

MIRCEA GEOANA a declarat ca este bine ca Justitia incepe sa ancheteze modul in care se fac finantarile in politica. “Daca justitia romaneasca incepe sa se uite cu atentie la modul in care se finanteaza politica si campaniile, acesta este un lucru bun, pentru ca sursa raului in Romania, din punct de vedere al coruptiei, este intersectia intre banul public si business si ceea ce trebuie sa se intoarca in urma unei finantari ilegale catre cel care a finantat campania in mod ilegal”, a spus MIRCEA GEOANA.

Declaratiile au fost facute in contextul in care joi omul de afaceri Ioan Niculae a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucuresti la 2 ani si 6 luni inchisoare cu executare, iar fostul presedinte al Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, a primit trei ani inchisoare cu executare, in DOSARUL “MITA LA PSD”.

Citeste si: REACTIA lui MIRCEA GEOANA dupa condamnarile din cazul MITA LA PSD: “NU au LEGATURA cu MINE”

Potrivit DNA, in cursul anului 2009, GHEORGHE BUNEA STANCU si-a folosit influenta si autoritatea rezultate din functia de presedinte al Organizatiei Judetene Braila a PSD pentru a obtine, cu incalcarea dispozitiilor legale ce privesc finantarea partidelor politice, suma de 1.000.000 euro de la Ioan Niculae, bani ce urmau sa fie folositi in campania electorala prezidentiala desfasurata la sfarsitul anului 2009 pentru sustinerea candidatului PSD MIRCEA GEOANA.

Presedintele Partidului Social Romanesc (PSRO), MIRCEA GEOANA, a efectuat vineri o vizita de lucru la Constanta, ocazie cu care a fost lansat in dezbatere publica programul politic Romania Sociala.