MIRCEA GEOANA: Portofoliul pentru Politica Regionala este o OPORTUNITATE pentru Romania

A inceput procedura de inregistrate a marcii Partidul Social Democrat Independent, partidul lui Mircea Geoana

Comisariatul pentru Politica Regionala reprezinta o OPORTUNITATE pentru Romania in contextul in care sase din cele opt regiuni de dezvoltare ale tarii se afla printre cele mai sarace 20 de regiuni din UE ca PIB pe cap de locuitor la paritatea puterii de cumparare standard, afirma senatorul PSD MIRCEA GEOANA.

“Astazi, Romania si familia social-democrata europeana au primit vesti bune de la Bruxelles si ii urez succes Corinei Cretu in noua sa pozitie. Comisariatul pentru Politicile Regionale reprezinta un portofoliu important, atat pentru Romania, cat si pentru Comisia Europeana, ce sustine financiar dezvoltarea investitiilor, crearea locurilor de munca, competitivitatea, cresterea economica, imbunatatirea calitatii vietii si dezvoltarea durabila. Acest portofoliu este cu atat mai util si reprezinta o OPORTUNITATE pentru noi cu cat sase din cele opt regiuni de dezvoltare ale Romaniei se afla printre cele mai sarace 20 de regiuni din UE, in ceea ce priveste PIB-ul pe cap de locuitor la paritatea puterii de cumparare standard”, a declarant MIRCEA GEOANA, citat de Agerpres.

Citeste si: TITUS CORLATEAN: Nominalizarea CORINEI CRETU pentru Politici Regionale denota INCREDERE in Romania

Senatorul social-democrat adauga faptul ca, in opinia sa, noua Comisie Europeana va avea obligatia de a readuce Europa “pe drumul cresterii economice”.

“Doresc sa salut prezenta in componenta noii Comisii Europene, pe langa Presedintele Jean-Claude Junker, a unor lideri politici cu care am avut ocazia sa colaborez de-a lungul anilor, precum Frans Timmermans, Kristalina Georgieva, Gunther Oettinger, Pierre Moscovici sau Maros Sefcovici. Noua Comisie are obligatia de a contribui la iesirea din mania austeritatii, readucand Europa pe drumul cresterii economice inclusive si crearii de locuri de munca”, spune Geoana.

Social-democratul sustine, totodata, ca noua Comisie Europeana va trebui “sa asigure solidaritate si vigoare in interiorul si in vecinatatea Europei si sa contribuie la stergerea liniilor de diviziune si fractura existente, inclusiv in zona Schengen si MCV”.

Citeste si: EMILIAN PAVEL, inlocuitorul CORINEI CRETU in Parlamentul European

CORINA CRETU va detine portofoliul Politicii Regionale in viitoarea Comisie Europeana, potrivit anuntului facut miercuri de presedintele ales al noului Executiv comunitar, Jean-Claude Juncker, care a prezentat intr-o conferinta de presa componenta Colegiului comisarilor pentru perioada 2014-2019.