MIRCEA GEOANA, SCRISOARE catre liderii PNL. RASPUNSUL liberalilor

Senatorul MIRCEA GEOANA a trimis, marti, o scrisoare deschisa liderilor PNL ALINA GORGHIU si VASILE BLAGA prin care propune constituirea unui grup comun de lucru PNL-PSRO si un calendar de consultari formalizate, precizand ca “orice zi cu Ponta” la guvern compromite sansa Romaniei la un nou inceput.

“Timpul nu mai are rabdare cu noi. Evolutiile interne si internationale cer in mod imperios o Romanie puternica, inarmata cu un nou model politic si institutional, cu un model economic si social regandit. Pe scurt, un Nou Proiect de Tara, pe care 91 la suta dintre cetateni ni-l cer si pe care votul din 16 noiembrie il face posibil. O noua regula a jocului nu poate fi realizata cu oameni care practica in mod grosolan si perseverent coruptia la nivel inalt si proasta guvernare”, scrie presedintele PSRO in scrisoarea deschisa transmisa, marti, co-presedintilor PNL ALINA GORGHIU si VASILE BLAGA.

“Un nou Proiect de Tara are nevoie de o noua majoritate: in societate, in Parlament si de un parteneriat intre presedintele Romaniei si un nou Guvern. Fiecare zi in plus cu Victor Ponta la Palatul Victoria compromite sansa Romaniei de a avea un adevarat nou inceput. Partidele noastre au obligatia de a permite ca aceasta sansa pentru Romania si pentru romani sa nu fie irosita”, mai scrie MIRCEA GEOANA.

Citeste si: GORGHIU despre SUSTINEREA programului PNL: Pe unii dintre colegii lui OPREA i-am CONVINS.GEOANA se alatura discutiei

Senatorul subliniaza ca “un Nou Proiect de Tara nu poate fi realizat fara ca Stanga si Dreapta sa isi aduca propria viziune si valori la acest proiect comun, bazat pe o noua regula a jocului in politica, economie si societate, fundamentata pe cinste, competenta si patriotism”.

El arata ca Biroul National de Conducere al Partidului Social Romanesc a analizat si identificat atat elementele de convergenta, cat si de diferentiere dintre programul PSRO si Programul de Guvernare prezentat recent in spatiul public de PNL si a decis “demararea de consultari institutionale pe marile teme politice, economice si sociale intre PSRO si PNL.”

“Din aceasta perspectiva, va propunem constituirea unui grup comun de lucru PNL-PSRO si a unui calendar de consultari formalizate intre formatiunile noastre”, se mai arata in mesajul lui MIRCEA GEOANA.

Citeste si: LUDOVIC ORBAN: MOTIUNEA DE CENZURA impotriva GUVERNULUI PONTA va fi depusa cel mai probabil in luna MAI

In replica, purtatorul de cuvant al PNL, IONUT STORE, a declarat ca liberalii vor dicuta Partidul Social Romanesc (PSRO), iar agenda comuna va cuprinde un program de guvernare, care sa genereze o majoritate parlamentara necesara asigurarii succesului motiunii de cenzura.

Referitor la scrisoarea deschisa adresata de MIRCEA GEOANA, IONUT STROE a precizat ca PSRO “a reactionat pozitiv in urma apelului PNL din momentul in care am lansat programul de guvernare”.

“In mod evident ca vom discuta, vom dialoga cu partidul domnului Geoana, reprezentantii nostri in aceasta faza fiind Teodor Atanasiu si Catalin Predoiu”, a spus IONUT STROE.

Purtatorul de cuvant al PNL a mai spus ca “agenda comuna va cuprinde clar un program de guvernare care sa genereze aceasta majoritate parlamentara necesara pentru a asigura succesul motiunii de cenzura”.

Sursa foto: antena3.ro