MIRCEA GEOANA trebuie sa justifice in INSTANTA CADOURILE de la prietenul MARIAN VANGHELIE

Fostul presedinte al PSD, Mircea Geoana, este asteptat miercuri la Tribunalul Bucuresti. Politicianul ar trebui sa dea declaratii in calitate de martor in dosarul bunului sau prieten Marian Vanghelie, informeaza postul ProTv. Fostul primar al sectorului 5 este judecat pentru acuzatii de luare de mita din care i-ar fi fost oferite cadouri scumpe lui Mircea Geoana.

Mircea Geoana este considerat un martor de lux in dosare de coruptie celebre. Dupa ce a fost audiat in procesul omului de afaceri Ion Niculae, in legatura cu finantarea ilegala a campaniei electorale din 2009, acum, Mircea Geoana este asteptat sa dea declaratii in dosarul bunului sau prieten Marian Vanghelie.

Acesta a fost trimis in judecata pentru ca ar fi primit mita nu mai putin de 30 de milioane de euro de la oameni de afaceri pe care i-ar fi favorizat cu contracte finantate de primarie. Din aceasta mita, Marian Vanghelie i-ar fi cumparat cadouri extrem de scumpe lui Mircea Geoana. Este vorba de trei ceasuri de firma, de cateva zeci de mii de euro.

Sursa foto: realitatea