MIRCEA GEOANA: UDMR trebuie sa INCETEZE acest JOC ELECTORAL periculos legat de AUTONOMIE

Senatorul PSD MIRCEA GEOANA a facut joi un apel la liderii UDMR sa reziste tentatiei de a folosi un context international complicat “pentru promovarea unor obiective nerezonabile, nerealiste si de neacceptat” si a sustinut ca reprezentantii formatiunii fac un JOC ELECTORAL periculos referitor la AUTONOMIA asa-zisului Tinut Secuiesc.

“Discutia asupra unei AUTONOMII a asa-zisului Tinut Secuiesc capata accente periculoase. Romania a fost si este patria tuturor cetatenilor sai, indiferent de etnia lor. Prosperitatea si demnitatea tuturor cetatenilor Romaniei nu se poate realiza prin exacerbarea a ceea ce ne separa, ci a ceea ce ne uneste”, a spus Geoana.

Citeste si: Liderul PNL Covasna despre proiectul de autonomie al UDMR: Mergeti, mai baieti, de-aici!

El a subliniat ca statul roman a facut eforturi serioase pentru a acorda drepturi tuturor minoritatilor care convietuiesc pasnic astazi pe teritoriul Romaniei.

Citeste si: PROIECTUL privind AUTONOMIA, lansat de UDMR: TINUTUL SECUIESC va include TREI JUDETE si va avea un PRESEDINTE

“Insa, Constitutia Romaniei, chiar de la art. 1, mentioneaza foarte clar: «Romania este stat national, suveran si independent, unitar si indivizibil». Fac un apel catre liderii UDMR sa reziste tentatiei facile de a folosi un context international complicat pentru promovarea unor obiective nerezonabile, nerealiste si de neacceptat. Dintr-un partener important pe drumul democratizarii si europenizarii Romaniei, UDMR risca sa se izoleze pe scena politica interna si internationala. Daca deschidem cutia Pandorei, efectele pot fi greu cuantificabile”, a spus senatorul MIRCEA GEOANA.