Mircea Geoana va fi numit inalt reprezentant al Guvernului

A inceput procedura de inregistrate a marcii Partidul Social Democrat Independent, partidul lui Mircea Geoana

Fostul presedinte al PSD, Mircea Geoana, va fi numit de premierul Victor Ponta inalt reprezentant al Guvernului, urmand a se ocupa de proiecte strategice si de diplomatie publica, transmite Antena 3.

Geoana s-a declarat deschis sa aduca servicii tarii si a precizat ca va accepta cu placere aceasta numire.

“Sunt discutii despre diverse formule in care sa pot sa aduc diverse servicii tarii. (…) Daca va fi nevoie de mine, o voi face fara ezitare, doar sa fiu solicitat si sa pot sa dau bruma de experienta si de contacte pe care le am. Daca este un loc in echipa il ocup cu draga inima si il fac cum am invatat ca se face treaba in politica”, a declarat senatorul PSD.

Victor Ponta a declarat, la randul sau, ca in Guvern este nevoie de persoane cu experienta.

“De mai mult timp am discutat cu domnul Geoana toate temele importante de politica externa, si sigur ca simt nevoia – alaturi de ministrul de Externe Corlatean si de consilierii mei – a unei persoane cu experienta si pregatirea lui Geoana, pentru ca este extrem de utila. M-am bucurat ca vrea sa ne sprijine in niste lucruri importante”, a spus Ponta.

Dupa ce va primi aceasta functie, Mircea Geoana ar avea dreptul la o locuinta RA-APPS. Printre cei mai longevivi chiriasi la stat, Mircea Geoana sta de aproape un deceniu intr-o vila cu etaj si mansarda a RA-APPS in zona Dorobanti din Bucuresti.