MIRCEA GEOANA: VIOREL HREBENCIUC aduce DOAR ACUZE, fara a prezenta nicio MINIMA DOVADA

Senatorul MIRCEA GEOANA sustine ca VIOREL HREBENCIUC, director al campaniei electorale din 2009, prin declaratiile facute la Curtea de Apel Bucuresti “aduce doar acuze, fara a prezenta nicio minima dovada”.

MIRCEA GEOANA precizeaza, intr-un comunicat transmis joi presei, ca nu a fost implicat “in lucruri ilegale” si ca, in ceea ce priveste finantarea campaniei electorale din anul 2009, nu a purtat personal discutii si nici nu l-a “trimis” pe VIOREL HREBENCIUC sa discute cu oameni de afaceri in vederea finantarii campaniei.

“Referitor la declaratiile facute de Viorel Hrebenciuc astazi in instanta, vreau sa fac urmatoarele precizari: candidatul PSD la alegerile prezidentiale din 2009 nu s-a ocupat de finantarea campaniei electorale. Domnul Hrebenciuc a fost director de campanie in 2009. Daca domnul Hrebenciuc a facut astfel de solicitari, ele au fost facute din proprie initiativa si fara sa ma fi pus la curent cu astfel de demersuri. Nu am avut discutii cu niciun om de afaceri cu privire la finantarea campaniei si nu l-am trimis pe Viorel Hrebenciuc sa discute cu oameni de afaceri pentru finantarea acesteia”, afirma MIRCEA GEOANA.

Citeste si: CRISTIAN BURCI si VIOREL HREBENCIUC, audiati in dosarul MITA pentru PSD

Totodata, el sustine ca este “ciudat” faptul ca VIOREL HREBENCIUC “a ales sa faca aceste declaratii mincinoase” dupa ce a intervenit conflictul public intre MIRCEA GEOANA si VICTOR PONTA “pe care dl. Hrebenciuc l-a sprijinit incepand cu Congresul PSD din 2010 si pana in ziua de astazi, si la o zi dupa ce a fost plasat in arest la domiciliu”.

“Viorel Hrebenciuc aduce doar acuze, fara a prezenta nicio minima dovada. Nu am fost niciodata implicat in lucruri ilegale si nu accept ca numele meu sa fie ponegrit doar din motive politice. Nu este decat o modalitate a dlui Hrebenciuc de a distrage atentia de la propriile sale probleme cu justitia. Imi mentin in integralitate declaratiile facute in calitate de martor in procesul in care domnii Niculae si Stancu au fost achitati in prima instanta”, mai spune MIRCEA GEOANA.

Citeste si: E GATA! HREBENCIUC i-a dat in gat pe GEOANA si VANTU: Stiau de PLATI! Se consultau permanent

Fostul deputat PSD VIOREL HREBENCIUC si omul de afaceri CRISTIAN BURCI au fost audiati joi la Curtea de Apel Bucuresti in procesul in care sunt judecati GHEORGHE BUNEA STANCU si IOAN NICULAE pentru fapte de coruptie in legatura cu finantarea campaniei electorale a candidatului PSD la alegerile prezidentiale din anul 2009.

VIOREL HREBENCIUC a declarat ca de finantarea campaniei electorale s-au ocupat MIRCEA GEOANA si apropiatii acestuia Ionut Costea si ION BAZAC.

“In acest context, Geoana m-a trimis personal la Niculae pentru a-l ruga sa contribuie la finantarea campaniei. Nu a vrut sa discute cu Costea. S-a intalnit cu Niculae, l-a rugat in numele lui Geoana si sa plateasca niste sondaje la INSOMAR. Niculae a fost de acord. A discutat cu Teodorescu. Ulterior, am aflat ca intre Interagro si INSOMAR s-a incheiat un contract privind situatia constructiilor in Romania. Plata s-a facut pentru sondajele de opinie ale lui Geoana”, a declarat VIOREL HREBENCIUC.