MIRCEA IONESCU QUINTUS critica INVITAREA lui VICTOR PONTA la o dezbatere a IICCMER

Presedintele de onoare al PNL, MIRCEA IONESCU QUINTUS, i-a transmis, marti, o scrisoare deschisa presedintelui IICCMER, DINU ZAMFIRESCU, in care afirma ca premierul VICTOR PONTA a fost invitat la o conferinta a institutiei dedicata memoriei victimelor comunismului, liberalul criticand acest lucru.

“Am citit cu consternare faptul ca Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc, al carui presedinte de onoare esti, organizeaza, incepand de miercuri, o conferinta despre victimele comunismului, la care urmeaza sa participe si premierul VICTOR PONTA. Nu vreau sa cred ca aceasta conferinta a fost programata cu cateva zile inainte de al doilea tur al alegerilor prezidentiale astfel incat sa coincida cu competitia electorala in care premierul este unul dintre candidati. Cred cu tarie insa ca este cel putin o chestiune de bun-simt ca primul-ministru al Romaniei sa nu se foloseasca de o tema atat de sensibila pentru a castiga niste voturi”, sustine Quintus in scrisoarea adresata lui Zamfirescu.

Citeste si: MIRCEA IONESCU QUINTUS: Nu pot sa accept ca o instanta judecatoreasca se poate SUBSTITUI vointei PNL

Totodata, seniorul PNL ii transmite colegului sau partid ca este cazul unei limite politice.

“Dupa atatia ani care in care am fost impreuna in slujba liberalismului romanesc, in care am dus lupte crancene impotriva minciunii, a manipularii si a demagogiei, am invatat ca politica, oricat de rea ar fi, are si ea limitele ei. In chestiunea despre care iti scriu, e vorba despre limita. E vorba despre a opri politica si impostura sa intre cu bocancii peste memoria victimelor comunismului. In virtutea a tot ce am facut impreuna in toti acesti ani, te rog sa nu girezi aceasta transformare a traumelor trecutului comunist intr-o platforma electorala pentru domnul VICTOR PONTA. Te rog sa nu asociezi lupta impotriva uitarii si cercetarea crimelor comunismului cu numele premierului VICTOR PONTA. Te rog sa nu permiti confiscarea memoriei victimelor comunismului de catre domnul VICTOR PONTA”, se mai arata in scrisoarea citata.

Citeste si: ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. QUINTUS: Am votat pentru cel mai vrednic dintre candidati

MIRCEA IONESCU QUINTUS isi incheie scrisoarea printr-un “apel la normalitate”: “In definitiv, draga Dinu, acesta este un apel la normalitate, la care sper din tot sufletul sa raspunzi pozitiv”.

In programul conferintei organizate de IICCMER nu figureaza participarea premierului VICTOR PONTA.