MIRCEA IONESCU QUINTUS: REFUZ o PENSIE mai MARE! Nu merit bani mai multi

Social-democratii lucreaza de zor la proiectul prin care reintroduc pensiile speciale pentru senatori si deputati. Potrivit initiativei legislative pe care o vor depune joi, in functie de numarul de mandate, pensia speciala poate ajunge si la 4.000 de lei si va fi cumulata cu cea normala. Intr-o interventie la Realitatea TV, in emisiunea “Jocuri de putere”, liberalul MIRCEA IONESCU QUINTUS a declarat ca PNL nu sustine aceasta initiativa. “Refuz o pensie mai mare!”, a punctat liderul PNL.

“Eu am avut trei mandate intregi, ca parlamentar. Dupa ce am contribuit in perioada aceasta la fondul de pensii, am o pensie 1.441 de lei. Eu refuz o asemenea pensie! Astazi am luat hotararea, la propunerea presedintelui nostru, doamna Gorghiu, sa nu sustinem in niciun fel o asemenea rusinoasa initiativa a unor parlamentari. Mi-e si jena ca si eu am fost alaturi de ei atata vreme! Dar nu alaturi de acestia… In situatia in care eu, veteran de razboi si cu grad de general castigat pe campul de lupta, am 340 de lei indemnizatie, ar fi culmea sa am 4 sau 5 milioane de la un Parlament unde nu mi-am pus viata in pericol”, a declarat MIRCEA IONESCU QUINTUS, la Realitatea TV, intr-o interventie in emisiunea “Jocuri de putere”.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS a chemat partidele la NEGOCIERI. PROGRAMUL intalnirilor de la COTROCENI

“(O astfel de initiativa, n.r.) ma rusineaza si pe mine, asta este culmea! La sedinta de astazi la care am participat au fost prezenti foarte multi parlamentari liberali si, in mod direct, cei care au luat cuvantul au spus clar ca nu sustin o asemenea initiativa. Nu este o rusine a PNL si trebuie sa ne spalam daca este vreo pata pe fata noastra. PNL nu se va asocia niciodata unei asemenea initiative”, a punctat MIRCEA IONESCU QUINTUS.

Intrebat cum raspunde PNL argumentului adus de PSD, cum ca zeci de parlamentari liberali au semnat aceasta initiativa legislativa venita de la social-democrati, MIRCEA IONESCU QUINTUS a replicat: “Se va face o verificare si, cand vom sti sigur pe parlamentarii nostri care au semnat o asemenea initiativa, vom sta de vorba cu ei si vor trebui sa aleaga intre PNL si o pensie nesimtita.”

CITESTE SI: SCENARIU SOC! CUM POATE AJUNGE PNL LA GUVERNARE si EFECTELE ACESTEI MUTARI 

Pe de alta parte, intrebat ce i-ar fi putut face pe colegii liberali care ar fi semnat sa se ralieze social-democratilor in aceasta initiativa, Quintus a replicat: “Cred ca niste interese meschine. Nici nu le pot spune altfel. Mai intai de toate, ca sunt oameni foarte tineri si ar trebui sa astepte vreo 25 de ani de aici inainte ca sa ia pensie. Dar, dupa ce vom sti exact cine sunt cei care s-au alaturat acestei initiative, vom discuta treaba foarte serios, vom vedea atitudinea lor. Am fost 8 ani la rand presedintele PNL si n-am dat pe nimeni afara. Nu mi-e usor sa ne despartim de niste oameni, dar daca ei se incapataneaza intr-o asemenea greseala, o fac pe socoteala lor, si nu a partidului nostru.”, a conchis MIRCEA IONESCU QUINTUS. 

Sursa foto: adevarul.ro