Mircea Lucescu, de neclintit: Nu revin la nationala

Mircea Lucescu, unul dintre cei mai apreciati antrenori romani, exclude revenirea pe banca tehnica a “nationalei” Romaniei. Gica Popescu si Razvan Burleanu,  candidati la alegerile din luna martie, au anuntat ca l-ar dori pe Il Luce in postul de selectioner.

“Nu revin la nationala. Cu niciun presedinte din lume!”, a spus Lucescu pentru adevarul.ro.

Antrenorul lui Sahtior Donetk a mai fost antrenorul reprezentativei Romaniei  intre 1981 si 1986. Are un CV impresionant atat ca jucator, cat si ca tehnician.

In anii ’90, a antrenat in Italia echipe precum Brescia sau Inter Milano. Marea perfomanta a inceput-o la Galatasaray. A cucerit Super Cupa Europei in 2000 cu gruparea Cimbom, invingand in finala galonata echipa a Realului din Madrid.

In 2002, avea sa cucereasca titlul in Turcia cu Galata, dupa care a urmat o noua provocare pe banca rivalei Besiktas, o grupare care sarbatorea centenarul chiar in acel an. Il Luce a reusit sa castige la pas titlul, Besiktas stabilind un nou record de puncte in Super Liga turca:85 de puncte la finele unui sezon.

Din 2004, Mircea Lucescu este antrenorul lui Sahtior, echipa alaturi de care a cucerit cam tot ce se poate. 7 titluri de campion, 5 cupe ale Ucrainei si Europa League sunt marile performante reusite de tehnicianul roman pe banca “minerilor” din Donetk.