Mircea Lucescu si-a dorit extrem de mult sa vina la echipa nationala, ar fi venit gratis, dezvaluie Burleanu

Presedintele FRF, Razvan Burleanu, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca Mircea Lucescu si-a dorit “extrem de mult” sa revina in functia de selectioner al echipei nationale a Romaniei, precizand ca, daca ar fi avut acceptul clubului sahtior, ar fi venit fara sa fie retribuit.

“In niciun moment al discutiilor cu domnul Lucescu nu s-a pus problema financiara, banii pe care ar fi trebuit sa vina. Punctul de vedere al domniei sale a fost ca vine gratis la echipa nationala si ca vine din interes national, animat de ceea inseamna prima reprezentativa si proiectul in fata caruia ne aflam. Dumnealui si-a dorit extrem de mult sa vina la echipa nationala, conducerea clubului sahtior nu a agreat acest lucru. Si stiti foarte bine episodul din 2010 cand domnului Lucescu i s-a lansat invitatia de a prelua nationala Ucrainei”, a spus oficialul FRF.

El a mentionat ca varianta Mircea Lucescu a fost sustinuta inclusiv de directorul tehnic Anghel Iordanescu, cel care a preluat in cele din urma functia de selectioner. “Am fost la Kiev pentru a discuta cu domnul Mircea Lucescu si cu reprezentantii clubului sahtior, pentru ca aceasta intalnire sa aiba loc cu cat mai redusa atentie media. Inclusiv domnul Anghel Iordanescu a sustinut varianta reprezentata de domnul Mircea Lucescu. Nu am vrut sa ne pripim si de aceea am cantarit foarte bine toate aceste decizii pe care le-am luat. Ne-am dorit foarte mult sa avem aceasta posibilitate, inclusiv dumnealui (n.r. – Mircea Lucescu) si-a dorit sa aiba posibilitatea sa revina in fotbalul romanesc, o functie pe care o merita pe deplin si sa vina si sa sustina tot acest proiect national in fata caruia sa ne aflam, fiindca nu vorbim doar de un staf al primei reprezentative, vorbim de un staf care va fi implicat in tot ceea ce inseamna proiectul national in care FRF este implicata”, a adaugat Burleanu.

Citeste si: ANGHEL IORDANESCU: FOTBALUL ROMANESC AVEA NEVOIE DE UN ANTRENOR CU EXPERIENTA

Presedintele a precizat ca “variantele ideale” pentru inlocuirea lui Victor Piturca au fost de la inceput Mircea Lucescu si Anghel Iordanescu. “inca de la inceputul perioadei in care fostul selectioner a dat semne ca ar vrea sa plece, am fost pregatiti si am lucrat cu variante posibile. Am luat in calcul toate variantele disponibile. Am beneficiat in toata aceasta perioada de timp de atenta si permanenta consultare pe care am avut-o cu comisia tehnica si cu domnul Anghel Iordanescu, astfel incat am gandit de la inceput acest format. O echipa pe care as putea sa o numesc performanta, completa si unita. in acest moment, la echipa nationala au fost doua variante ideale cu care am lucrat: Mircea Lucescu si Anghel Iordanescu, personalitati care se incadrau in profilul selectionerului pe care FRF il cauta”, a mentionat oficialul federatiei.

El a explicat ca solutiile reprezentate de antrenorii tineri ar fi fost luate in calcul numai daca aceste prime doua variante nu se realizau. “Sa nu amestecam variantele Lucescu si Iordanescu cu celelate variante. in ceea ce il priveste pe Dorinel Munteanu, domnul Iordanescu i-a avansat propunerea de a se alatura stafului, deci in niciun moment Dorinel Munteanu nu a reprezentat o varianta de selectioner. in ceea ce il priveste pe Cosmin Contra, nu am vorbit in aceasta perioada de timp cu el, iar cu Cosmin Olaroiu au vorbit colegii mei”, a precizat Burleanu.

FRF a incercat sa-l convinga pe Mircea Lucescu sa antreneze si formatia Sahtior Donetk si nationala Romaniei. Insa joi seara directorul general al clubului sahtior Donetk, Serghei Palkin, a declarat ca Lucescu nu poate prelua in paralel si nationala romana.

Citeste si: ANGHEL IORDANESCU a fost validat de Cex al FRF in functia de selectioner

“Interesul aratat de nationala Romaniei pentru Mircea Lucescu este real. Dar Mister are contract cu sahtior pana la finalul sezonului. Astazi a avut loc, la Kiev (n.r. – joi), o intalnire cu presedintele Federatiei Romane de Fotbal (n.r. – Razvan Burleanu) si i-am spus ca nu poate combina cele doua posturi, deoarece ar fi conflict de interese”, a spus Palkin.

Comitetul Executiv al FRF a validat, luni, propunerea presedintelui forului, Razvan Burleanu, cu privire la conducerea tehnica a echipei nationale, astfel ca functia de selectioner este preluata de Anghel Iordanescu, iar Viorel Moldovan, Daniel Isaila si Ionut Badea sunt antrenori secunzi.

Victor Piturca si Federatia Romana de Fotbal au reziliat, in 16 octombrie, contractul de comun acord, tehnicianul semnand o intelegere pe doi ani cu gruparea Al Ittihad din Arabia Saudita.