Mircea Lucescu si Marius Niculae au comentat evenimentele sangeroase din Ucraina

Protestele sangeroase din capitala tarii vecine nu i-au lasat indiferenti pe romanii care activeaza in campionatul de fotbal din Ucraina. Tehnicianul Mircea Lucescu, antrenorul lui Sahtior Donetk si atacantul lui Hoverla Zakarpattia, Marisu Niculae, au comentat situatia.

In campionatul din Ucraina activeaza la ora actuala nu mai putin de sapte fotbalisti romani: Razvan Cocis, Marius Niculae, Cristi Oros si Alexandru Dandea la Hoverla Zakarpattia, Lucian Burdujan la Tavria Simferopol si Eric Bicfalvi și Florentin Matei la Volin Lutk, o mare parte dintre ei dorind sa paraseasca tara aflata in pragul unui razboi civil.

In mod normal, conform calendarului competitional, returul campionatului din Ucraina ar trebui sa se reia la 28 februarie, iar Sahtior Donetk ar trebui sa joace la Kiev in ziua de 2 martie. Tinand cont de situatia exploziva din capitala tarii vecine este foarte greu de crezut ca fotbalul se va relua la termenul stabilit in prealabil.

Citeste si: Maicon, fostul atacant al Stelei, a murit intr-un grav accident rutier. El avea numai 25 de ani 

Mircea Lucescu, antrenorul care a adus cele mai multe trofee in vitrina clubului Sahtior Donetk, a comentat situatia pentru Fanatik: “Da, am vazut si eu ce se intimpla la Kiev, este absolut incredibil! Nu imi vine sa cred! Eu stiu ca noi vom juca primul meci de 2 martie, la Kiev, insa daca aceste proteste vor continua nu cred ca ne vom mai deplasa. E aproape imposibil sa joci fotbal in aceste conditii. Sunt sanse mari ca returul sa fie amanat daca lucrurile nu se vor aseza”.

Fostul atacant Marius Niculae, in prezent la Hoverla Zakarpattia, a comentat la randul sau incidentele extrem de grave din Ucraina. ”Am citit pe internet ceea ce se intampla in Ucraina. Am vazut ca lucrurile sunt extrem de grave, dar nu stiu daca se va amana sau nu campionatul. Noi nu vorbim in vestiar cu jucatorii ucraineni despre problemele de la Kiev! Sincer, nu cred ca se vor amana toate partidele, poate doar cele din capitala. Vom vedea ce va fi in perioada urmatoare. Personal, nu ma simt in pericol”, a declarat “Sageata” pentru Fanatik.

Pe de alta parte, sursa citata noteaza faptul ca o parte dintre fotbalistii romani care evolueaza in Ucraina ar dori sa paraseasca aceasta tara cel putin pana cand spiritele se vor calma si situatia politica va reveni la normal.

Sursa foto: realitatea.net