Mircea Molot, seful CJ Hunedoara, va fi arestat la domiciliu

Mircea Molot

Presedintele Consiliului Judetean (CJ)  Hunedoara, Mircea Molot, cercetat sub control judiciar pentru coruptie, va fi arestat la domiciliu, pentru o perioada de 30 de zile, dupa ce instanta a admis contestatia formulata de DNA Alba Iulia la hotararea Tribunalului Alba, informeaza agentia Mediafax. Aceeasi masura a fost dispusa si pentru fostul vicepresedinte CJ, Tiberiu Balint, ginerele lui Molot, Roberto Patrik Venter, si oamenii de afaceri Vasile Axinte si Emanoil Milica Pup, cercetati in acelasi dosar de coruptie.

Anuntul a fost facut de purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, care a afirmat ca instanta a respins contestatiile pe care cei cinci inculpati le inaintasera, la randul lor, impotriva hotararii Tribunalului Alba. Totodata, instanta a anuntat Politia Judeteana Hunedoara pentru a pune in executare masura arestului la domiciliu.

Presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Mircea Molot, vicepresedintele CJ Tiberiu Balint, ginerele lui Molot, Roberto Patrik Venter, si oamenii de afaceri Vasile Axinte si Emanoil Milica Pup au fost retinuti, in 3 decembrie, pentru fapte de coruptie.

Mondo News iti recomanda si: Vicepresedintele CJ Hunedoara, TIBERIU BALINT, a DEMISIONAT din functie

A doua zi, Tribunalul Alba a decis ca acestia sa fie cercetati sub control judiciar pana in 15 februarie, insa decizia nu era definitiva.

Potrivit procurorilor DNA, Molot este acuzat de trafic de influenta, in forma continuata (2 acte materiale), luare de mita, in forma continuata (21 acte materiale), luare de mita, luare de mita, in forma continuata (3 acte materiale), folosirea influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, spalare de bani, in forma instigarii (2 infractiuni), conflict de interese si detinerea fara drept a unui document ce contine informatii secrete de 

Citeste si: MIRCEA IOAN MOLOT, presedintele CJ HUNEDOARA, a fost RETINUT. UPDATE