Mircea Negulescu, fost procuror DNA, a fost arestat preventiv!

Mircea Negulescu, fost procuror al DNA Ploiești, a fost arestat preventiv, joi seară, polițiștii prahoveni punând în aplicare mandatul valabil pentru 30 de zile. Negulescu a fost dus în arestul IPJ Prahova.

„La data de 23 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova au pus în aplicare un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, emis de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe numele unui bărbat în vârstă de 52 de ani. Acesta urmează să fie încarcerat în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova”, au informat reprezentanţii IPJ Prahova.

Magistrații de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au decis definitiv joi ca fostul procuror Mircea Negulescu să fie arestat preventiv pentru 30 de zile. Procurorii de la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie îl acuză pe Mircea Negulescu de săvârşirea infracţiunilor de cercetare abuzivă (6 infracţiuni), represiune nedreaptă (4 infracţiuni), instigare la represiune nedreaptă în modalitatea participaţiei improprii, influenţarea declaraţiilor, inducerea în eroare a organelor judiciare în forma instigării şi în modalitatea participaţiei improprii, inducerea în eroare a organelor judiciare în forma instigării şi în modalitatea participaţiei improprii, fals intelectual, abuz în serviciu (4 infracţiuni) şi constituirea unui grup infracţional.

Sursa foto: gandul