Mircea Olaru, seful Jandarmeriei Romane, a explicat incidentele petrecute duminica seara

Mircea Olaru, seful Jandarmeriei, a sustinut, luni, o conferinta de presa in care a explicat incidentele petrecute duminica seara in fata sediului Guvernului din Piata Victoriei din Capitala. Protestele de aseara au degenerat, manifestantii imbrancindu-se cu fortele de ordine, acestea din urma folosind gazele lacrimogene.

Cinci dintre persoanele implicate in aceste incidente au fost amendate. Seful Jandarmeriei Romane, Mircea Olaru, a declarat ca unii protestatari au amenintat ca-si dau foc si ca mitingul de duminica seara a fost unul neautorizat.

“Au avut loc manifestari fara autorizare. Protestatarii au amenintat ca se vor incedia”, a spus Mircea Olaru. Acesta a precizat ca din aceasta cauza o persoana a fost condusa la Sectia I de politie.

“La ora 16 s-au adunat in Piata Universitatii, le-am solicitat sa ramana in zona autorizata. Protestatarii au fortat cordonul de jandarmi, incercand sa blocheze calea de acces. Am avertizat participantii sa respecte legea. Protestatarii au ajuns in Piata Guvernului, am cerut sa elibereze caile de comunicatie pricipale. In fata Guvernului, la 19.30 au devenit violenti cu intenţia de a bloca carosabilul catre Guvern si de a patrunde in institutie”, a spus seful Jandarmeriei.

“Am folosit gaze lacrimogene si am retinut mai multe persoane, cele care au fost mai agresive. Mai multe persoane s-au culcat pe carosabil. La momentul in care am incercat sa-i desprindem de pe carosabil s-au produs contuzii. O persoana a fost transportata la spital. A fost internata la neurochirurgie cu traumatism cranio-cerebral, cu o rana superficiala si a fost externata in cursul diminetii”, a spus Mircea Olaru, care a precizat ca au fost date si sanctiuni. “Sanctiuni de 500 de lei pentru alti cinci protestatari”, a spus acesta.

Olaru a declarat ca membrii unei galerii de fotbal s-au implicat în proteste, au folosit fumigene si torte, aruncand cu ele in fortele de ordine.

Sursa foto: adevarul.ro