MIRCEA RAICU: Bucurestenii vor avea APA CALDA si CALDURA doar pe perioada CAMPANIEI ELECTORALE

Liderul consilierilor PDL din CGMB, MIRCEA RAICU, a declarat joi ca acordarea unei sume de bani de catre Guvern pentru plata gazelor necesare producerii energiei termice nu rezolva problemele RADET si a atras atentia ca bucurestenii vor avea APA CALDA si CALDURA doar pe perioada CAMPANIEI ELECTORALE.

“Asa zisa solutie pe care care au gasit-o ieri (miercuri – n.r.) cei doi exponenti ai minciunii si coruptiei VICTOR PONTA si SORIN OPRESCU este o incropeala electorala. Bucurestenii trebuie sa stie ca aceasta gaselnita nu este valabila decat pe perioada CAMPANIEI ELECTORALE. O picatura de APA CALDA si un strop de CALDURA in calorifere pana se incheie campania. Datoria RADET catre furnizori de 700 de milioane de euro nu se stinge cu 100 de milioane de lei pe care i-a dat Ponta lui Oprescu. Minciuna este de-a dreptul grosolana din partea lui Oprescu. 100 de milioane de lei inseamna aproximativ 20 de milioane de euro, o picatura din cele 700 de milioane de euro, cat reprezinta datoria RADET. Cum ar putea fi rezolvata problema APEI CALDE si a CALDURII in Bucuresti cu 20 de milioane de euro, pomana electorala a lui VICTOR PONTA?”, a spus Raicu.

Citeste si: SORIN OPRESCU, despre preluarea ELCEN: Nu ne casatorim cu o FATA MARE

Acesta a mai aratat ca lipsa APEI CALDE si a CALDURII in Bucuresti nu a fost efectul unor defectiunii, ci efectul faptului ca primarul general al Capitalei, SORIN OPRESCU, a avut “alte prioritati si a refuzat an de an sa plateasca sumele datorate ca subventie”.

Raicu s-a referit si la RATB, despre care a afirmat ca din lipsa banilor a ajuns si el “in grea suferinta”. “SORIN OPRESCU spunea despre cele doua servicii publice ca sunt «adevarate gauri negre» si ca nu are de unde sa mai dea bani pentru subventia la transport si la caldura. Dar unde sunt banii, domnule primar general? Unde s-au dus zece miliarde de euro in sase ani de mandat?”, a spus Raicu.

Citeste si: GUVERNUL ajuta Primaria Capitalei cu 100 de milioane de lei pentru gazele necesare APEI CALDE

“Primarul general SORIN OPRESCU trebuie sa inteleaga ca nu mai poate continua politica iresponsabila de a ignora problemele grave din serviciile publice. A crede ca am rezolvat problema prin preluarea ELCEN este o grava greseala ce poate avea consecinte ireparabile pentru oras. Lipsa unei solutii concrete de finantare pe termen scurt si neasigurarea subventiilor la CALDURA, asa cum a facut SORIN OPRESCU in cei saseani de mandat, pote duce la prabusirea ambelor companii si la un adevarat dezastru pentru Bucuresti. Un oras intreg poate ramane fara APA CALDA si CALDURA in plina iarna”, a mai declarat liderul consilierilor PDL din CGMB.