Mircea Rosca : Ruperea USL si candidat propriu la prezidentiale reprezinta un act premeditat marca Victor Ponta

Mircea Rosca, vicepresedintele Partidului National Liberal (PNL), considera ca iminenta rupere a Uniunii Social Liberale (USL) nu poate fi surprinzatoare in conditiile in care premierul Victor Ponta a demarat aceasta actiune inca din urma cu un an de zile.

„Pe principiul gura pacatosului adevar graieste, Victor Ponta anunta acum ceea ce stiam din urma cu un an de zile, si anume ca intentioneaza sa rupa alianta cu PNL si sa inlocuiasca USL cu USD si sa aiba un candidat propriu la prezidentiale.

Daca mai intai si-a trimis infanteria la atac, reprezentata de politicieni fara notorietate, care sa trambiteze dizolvarea proiectului USL, premierul Ponta si-a trimis apoi la atac cavaleria de baroni si lideri PSD-isti care au tot atacat stabilitatea Uniunii Social Liberale.

In sfarsit, in urma recentelor declaratii ale presedintelui PSD, ajuns premier cu sprijinul nostru, al liberalilor, Victor Ponta nu se mai ascunde in spatele ostasilor sai si are curajul sa confirme, fara disimulari, planul pe care l-a urzit de atata vreme, cand a inteles ca PNL nu poate fi comandat asa cum si-ar fi dorit domnia sa.

Citeste si: Teodor Atanasiu: Vom face toate demersurile necesare pentru a-l demite pe Ponta 

Trimiterea PNL in Opozitie si implicit candidatura presedintelui PNL la Presedintia Romaniei din aceasta pozitie reprezinta, fara niciun fel de indoiala, o incalcare grava a vointei electoratului, care a decis, in 2012, ca USL inseamna PSD si PNL, nu PSD si alte formatiuni minuscule pe care Victor Ponta si le-a anexat pe parcursul parteneriatului oficial cu liberalii.

In timp ce Partidul National Liberal si presedintele Crin Antonescu faceau eforturi pentru functionarea USL, fiind interesati de buna guvernare si mai putin de proiectul unei candidaturii la Presedintia Romaniei, Victor Ponta planuia distrugerea acestei structuri solide – USL. Este cu atat mai dramatic cu cat de la Palatul Victoria Victor Ponta pleda public pentru unitatea USL, in vreme ce urzea in laboratoarele PSD planul de scoatere a PNL de la guvernare si participarea la alegerile prezidentiale cu un alt candidat decat cel asumat in fata cetatenilor”, a afirmat vicepresedintele liberal Mircea Rosca intr-un comunicat publicat pe site-ul oficial al liberalilor.

Sursa foto: jurnalul.ro