Mircea Sandu: Eu militez pentru un campionat cu 16 echipe, dar nu se stie deocamdata

La finalul sedintei cu nabadai, de astazi, a Comitetului Executiv al Federatiei Romane Fotbal, presedintele Mircea Sandu a sustinut o conferinta de presa la Casa Fotbalului din Capitala.

Mircea Sandu, presedintele FRF, a sustinut o conferinta de presa in care a discutat despre cate echipe ar putea evolua sezonul viitor in Liga I. Acesta a abordat mai multe subiecte “fierbinti” din Liga I si nu numai. Iata cateva dintre cele mai interesante declaratii ale lui Mircea Sandu in legatura cu licentierea si numarul de echipe pe care il va avea Liga I in sezonul 2013-2014.

“Acestea sunt prevederile regulamentare, chiar daca s-a decis la un moment dat sa fie 18 echipe in Liga 1 pana in 2018. Eu am prevăzut ca vor aparea probleme si am spus ca macar in Liga 2 si Liga 3 sa se scada numarul de echipe.

In astfel de conditii neprevazute, cluburi care nu obtin licenta, logica mea a spus ca trebuie sa ramana 16 echipe. Nu puteam decide insa acest lucru atat timp cat U Cluj are un proces pe rol. Daca U Cluj primeste un raspuns pozitiv din partea TAS, atunci va fi al 17-lea club. Domnul Dragomir s-a enervat si a plecat nervos.

Cu sistemul competitional a ramas ca la inceput: nu se stie inca. Trebuie sa gasim niste solutii si ne vom reuni pe 6 iulie din nou”.

“Daca U Cluj va primi raspuns pozitiv din partea TAS, trebuie sa gasim o solutie pentru a avea si a 18-a echipa in Liga 1”, a declarat Mircea Sandu.

“Liga vrea 18 echipe si a venit cu un referat care sa demonstreze de ce e mai bine cu 18 echipe…. Am ajuns pana la urma la concluzia ca trebuie sa asteptam decizia TAS-ului. Toti cei care au retrogradat sa se pregateasca… poate joaca in Liga 1 la anul. Nu se stie… Repet, eu militez pentru un numar restrans de echipe in primele trei ligi. Daca ei nu vor asta, problema lor.”

Sursa foto: adevarul.ro