Mircea Sandu: Guvernul a dat „unda verde” pentru candidatura Bucurestiului la Euro 2020

Mircea Sandu, presedintele Federatiei Romane de Fotbal (FRF), a declarat, marti, ca premierul Victor Ponta “a dat unda verde” pentru candidatura Bucurestiului la gazduirea unor meciuri din cadrul Euro-2020, precizand ca vicepremierul Gabriel Oprea a fost desemnat sa se ocupe de acest proiect din partea Guvernului.

“Pana in 15 aprilie va trebui sa intocmim documentele si apoi sa semnam contractele cu UEFA. Ma bucur ca prim- ministrul a desemnat o persoana foarte riguroasa pentru acest lucru, pe vicepremierul Gabriel Oprea, cu care ne apucam de treaba. In foarte scurt timp acesta va convoca o intalnire cu reprezentantii federatiei si ai celor 15 ministere, precum si institutiile din subordine. E o munca grea care speram ca in septembrie 2014 sa ne aduca bucuria desemnarii Bucurestiului ca organizator al CE 2020”, a spus Sandu, transmite Mediafax.

Oficialul FRF a mentionat ca in situatia in care va castiga, Bucurestiul va gazdui patru meciuri din cadrul Euro-2020. “In 2020 se organizeaza in 13 orase din Europa pentru ca se implinesc 60 de ani de la prima editie”.

Federatia Romana de Fotbal a depus, la 20 mai, candidatura oficiala pentru gazduirea de meciuri din cadrul turneului final al Campionatului European din 2020.

Sursa foto: prosport.ro