Mircea Sandu la momentul adevarului: Nasu a vorbit despre salariul sau, cooperativa si nationala Romaniei

Mircea Sandu, presedintele de onoare al Federatiei Romane de Fotbal (FRF), a acordat un interviu amplu in Gazeta Sporturilor in care fostul conducator absolut din fotbalul autohton, timp de 24 de ani, a vorbit deschis despre salariul urias pe care l-a castigat in timpul mandatelor sale, despre celebra cooperativa si despre modul cum s-a stabilit selectionerul echipei nationale

Mircea Sandu despre salariu urias pe care l-a castigat in perioada cand a ocupat fotoliul de presedinte al FRF:

“Oi fi castigat vreo doua milioane (n.red. de euro) sa zic, deci unu la suta in toti acesti ani. Nu mi se pare mult, atat timp cat un secretar general de Federatie din Marea Britanie castiga 350.000 de pounds pe an. Asta inseamna cam 40.000 de euro pe luna. Am castigat putin, dar asta e situatia in Romania”, a spus Sandu pentru editia tiparita a cotidianului Gazeta Sporturilor.

“Voi trebuie sa stiti un lucru: banii pe care i-am castigat i-am facut eu! Din plasamente, din dobanzi, din fonduri de la UEFA, de la FIFA. Cam 200 si ceva de milioane s-au incasat cu mine presedinte, n-am facut un calcul foarte exact”, a adaugat Sandu.

“Responsabilitatile sunt foarte mari, stresul e foarte mare. Atat de mare ca produce niste boli, boli profesionale pana la urma. Sigur, depinde si cat esti de implicat. Dar nu e tocmai normal ca antrenorul sa aiba 400.000 de euro pe an, iar presedintele FRF, de zece ori mai putin. E un principiu tampit in Romania!”, a conchis Nasu.

Mircea Sandu despre celebra cooperativa:

“Habar n-am cum a fost cu Cooperativa, de cand pana cand. Ce fost, cum a fost… Eu doua meciuri am suspectat: un Rocar-Petrolul, parca, si un Ceahlaul-Dinamo. Aceste doua partide le-am dus in Comitetul Executiv, iar acolo erau personaje care stateau cu telefoanele deschise, unii cu cei interesati – judecati in Comitet -, unii cu presa… Astia-s oamenii de fotbal! Unii!

Citeste si: Mircea Sandu a dat inapoi: Mi-am redus renta viagera, am renuntat la masina si la secretara 

Am ajuns la concluzia ca Padureanu si Stefan, desi blamati, nu erau capii Cooperativei. Erau doar niste mici beneficiari! Daca a incercat vreun patron sa ma sensibilizeze? Eu, cu tot respectul, am tinut distanta. Si n-au indraznit sa incerce, ca stiau ca n-au sanse cu mine. Nu ca i-as fi dat pe mana nu stiu carei institutii, dar n-aveau sanse!

Sunt convins ca acum exista meciuri trucate la pariuri! Am spus intotdeauna! S-a inceput lupta: Danemerca are un sistem foarte bun, Italia are si ea, FIFA are sistemul de alarma. Este o modalitate de lucru. Noi avem doi angajati special pentru relatia cu UEFA. Acum, oricine poate sa vina si sa acuze, dar trebuie sa produci o proba. Asa, l-am vazut pe baiatul ala pe care inteleg ca l-a primit presedintele Burleanu. Foarte bine ca l-a primit!”, a mai spus Sandu.

Mircea Sandu despre alegerea selectionerului:

“Eu nu doar lui Piturca i-am facut facilitatea sa fie angajat fara clauza de calificare la Mondial, ci oricaruia dintre cei pe care i-am contactat. Realitatea e asta: cuplul Iordanescu-Hagi acceptase, apoi Gica a renuntat.

Pe Cosmin Olaroiu l-am dus cat am putut, dar apoi omul a primit oferta de 1,3 milioane de euro pe an, mi-a aratat corespondenta cu clubul.

Pentru Dan Petrescu era vorba despre o suma prea mare, pe care Federatia nu putea sa si-o asume. Boloni urma sa ma sune si nu m-a mai sunat. Fiecare dintre ei ar fi primit doi ani de zile pentru a reforma un lot”, a spus Mircea Sandu in Gazeta Sporturilor.

Sursa foto: gsp.ro