Mircea Sandu: Piturca a fost FORTAT sa plece, sunt stupefiat. Ar trebui ca selectioner sa fie Iordanescu

Fostul presedinte al FRF, Mircea Sandu, a declarat, joi, agentiei Mediafax, ca Victor Piturca a fost fortat sa plece de la conducerea echipei nationale de catre conducerea federatiei, intrebandu-se cine a reziliat contractul acestuia de vreme ce presedintele Razvan Burleanu este plecat din tara.

“Sunt stupefiat ca un antrenor care nu a pierdut niciun meci in preliminarii si a dus echipa pe locul 23 sau 21 in ultimele 4-5 luni este fortat de conducerea federatiei sa solicite rezilierea contractului. Sunt anumite interese ale celor care conduc acum Federatia Romana de Fotbal. Nu poti sa schimbi asa un antrenor. Daca Ranieri nu a fost schimbat de greci, care are doar un punct din 9, iar Piturca e fortat sa plece, desi are 7 din 9, e clar ca sunt interese. Aici se fac anumite jocuri care lezeaza interesul national. Eu ma intreb cum s-a reziliat acest contract, cand domnul Burleanu este plecat, si pe banii cui, in timpul serviciului, in Muntenegru, unde sunt alegeri sau calendar pentru minifotbal? Deci in ziua in care se anunta rezilierea contractului selectionerului, presedintele e plecat. Cu cine a vorbit Piturca? Iar daca Burleanu e plecat, Chivorchian si-a luat concediu. El e plecat cu minifotbalul, a ramas asa cum am spus, a fost minicandidat, acum e minipresedinte ocupat cu minifotbal, care nu e inregistrat pe nicaieri. Cred ca ar fi bine daca ar spune cine i-a platit avionul si toate celelalte”, a spus Sandu.

Citeste si: “Olaroiu mi-a spus ca renunta la tot pentru echipa nationala a Romaniei” – Vezi cine spune asta

Fostul sef de la Casa Fotbalului considera ca federatia va trebui sa aduca la echipa nationala un intreg staf de conducere, Piturca plecand impreuna cu colaboratorii sai: “Problema e ca nu pleaca doar Piturca, mai pleaca si cu vreo sapte insi dupa el. In momentul in care il impinge pe Piturca sa plece, tu trebuie sa iei in calcul cel putin sapte oameni. Oameni pe care tu trebuie sa-i aduci si te costa pana la urma tot atat cat costa si Piturca. Asta daca te gandeai ca Piturca este prea scump”.

Mircea Sandu a afirmat ca actualul director tehnic al federatiei, Anghel Iordanescu, ar fi cel mai nimerit sa pregateasca echipa nationala, in cazul in care Olaroiu nu ar fi dispus sa o preia. “Dupa parerea mea, ar trebui ca selectioner sa fie Iordanescu. El are un salariu bun, poate fi renegociat SALARIUL lui si poate conduce nationala. Sa aduci un selectioner strain e greu, cine iti pune echipa pe picioare, fara un ciclu de pregatire. si in plus, noi nu avem obisnuinta antrenorilor straini. A fost un pic Protasov… Olaroiu a fost prima varianta a mea, pe care am initiat-o. Sigur ca Olaroiu e un antrenor foarte bun, stie jucatorii romani, ii stie pe cei de la Steaua foarte bine cand a ajuns pana in finala cupei acum cativa ani. Olaroiu ar fi o solutie, poate cea mai buna. Dar daca nu ai solutii si tot il ai pe Iordanescu aici, eu cred ca el ar fi indicat”, a precizat Sandu.

Citeste si: VICTOR PITURCA NU MAI ESTE ANTRENORUL ECHIPEI NATIONALE. A REZILIAT CONTRACTUL CU FRF DE COMUN ACORD

In ceea ce priveste sansele de calificare la EURO 2016, Sandu spune ca orice antrenor ar putea duce echipa nationala la turneul din Franta, Piturca obtinand o treime din punctele necesare: “Daca aduci un antrenor strain care nu a avut niciun contact pana acum cu fotbalul romanesc si cu jucatorii romani este un mare deficit. La ora actuala, dupa parerea mea orice antrenor roman poate califica echipa nationala. Este o grupa in care Piturca a dat o treime din punctele necesare calificarii. Deci mai trebuie 14 puncte, 6 sunt luate de la Feroe, mai raman 8 puncte. Joci acasa cu grecii, cu nord-irlandezii, cu Finlanda. si mai joci in Ungaria si in Finlanda, cred ca poti lua 8 puncte”.

Selectionerul nationalei Romaniei, Victor Piturca, si Federatia Romana de Fotbal au reziliat contractul de comun acord, a anuntat, joi, site-ul oficial al FRF.

“FRF si Victor Piturca au reziliat astazi, 16 octombrie 2014, de comun acord, contractul privind postul de selectioner al echipei nationale a Romaniei, precum si contractele celorlalti membri ai stafului primei reprezentative”, se arata in comunicatul FRF.

Federatia Romana de Fotbal anunta ca mai multe detalii vor fi oferite de presedintele Razvan Burleanu intr-o conferinta de presa ce va avea loc luni, 20 octombrie, de la ora 12.00, la Casa Fotbalului.