MIRCEA si VLAD COSMA s-au prezentat la sediul DNA Ploiesti

Procurorii anticoruptie continua actiunile in dosarul de coruptie al lui IULIAN HERTANU, cumnatul premierului VICTOR PONTA. Deputatul VLAD COSMA si tatal acestuia, MIRCEA COSMA, presedinte al Consiliului Judetean Prahova, urmariti penal in dosar, s-au prezentat marti dimineata la sediul DNA Ploiesti.

Surse judiciare au declarat, pentru Agerpres, ca procurorii vor dispune in cursul acestei zile prelungirea masurii CONTROLULUI JUDICIAR luata fata de cei doi. Tot marti sunt asteptati la sediul DNA Ploiesti si alti inculpati in acest dosar, printre care si deputatul SEBASTIAN GHITA, procurorii urmand sa dispuna si fata de acesta prelungirea CONTROLULUI JUDICIAR.

IULIAN HERTANU, actionar la SC Grossman Engineering Group SRL, a fost ARESTAT PREVENTIV pe 18 februarie si plasat ulterior in AREST LA DOMICILIU, fiind acuzat de savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, schimbarea nelegala a destinatiei fondurilor europene si evaziune fiscala.

Aceleasi acuzatii au fost retinute si in cazul oamenilor de afaceri Mihail Marian Coman si Vladimir Razvan Ciorba. In aceeasi cauza, sunt cercetati sub control judiciar MIRCEA COSMA, presedinte al CJ Prahova, si deputatii VLAD COSMA si SEBASTIAN GHITA, cei din urma fiind acuzati de sprijinire a unui grup infractional organizat.

De asemenea, procurorii anticoruptie au dispus inceperea urmaririi penale si impotriva omului de afaceri Liviu Munteanu, a directorului de productie al Hidro Prahova, Virgiliu Iuliu Roman, si a directorului SC Grossman, Ilie Dragan. Procurorii le-au mai audiat in aceasta cauza pe mama premierului VICTOR PONTA, CORNELIA NAUM, si pe sora acestuia, ALEXANDRA HERTANU.

Cercetarile in acest dosar vizeaza modul in care a fost acordat in ianuarie 2012 un contract avand ca obiect “Extindere retele de canalizare in orasul Comarnic” de catre SC Hidro Prahova SA Ploiesti (societate cu capital integral de stat, la care Consiliul Judetean Prahova este actionar majoritar) asocierii SC Grossman Engineering Group SRL – SC Euro Construct Trading 98 SRL.

Sursa foto: jurnalul.ro