Mircea Vlasa, cercetat penal. Prefectura Vaslui a deschis o ancheta

Mircea Vlasa, primarul localitatii Pungesti, are mari probleme cu legea. Politia il cerceteaza pentru modul in care a intrat in posesia terenului concesionat Chevron. Oamenii legii le-au cerut reprezentantilor Prefecturii Vaslui sa deschida o ancheta la Primarie, pentru verificarea documentelor care au stat la baza emiterii titlului de proprietate pe terenul detinut de Vlasa, pe care acesta l-a concesionat companiei Chevron pentru explorarea gazelor de sist.

“In baza solicitarii Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui, in prezent are loc un control de specialitate asupra activitatii desfasurate de comisiile locale de fond funciar Pungesti si Ivanesti, judetul Vaslui. Prin acest control se verifica modalitatea de emitere a titlurilor de proprietate si punerea in posesie a terenurilor pe raza celor doua comune”, a declarat, miercuri, prefectul judetului Vaslui, Radu Renga, conform Mediafax.

Suprafata de aproape doua hectare pe care compania Chevron deruleaza, in prezent, activitati de amenajare a platformei pe care urmeaza sa fie amplasata prima sonda de explorare a gazelor de sist din judetul Vaslui face obiectul unei anchete a Politiei in urma careia se va stabili legalitatea dobandirii acelui teren.

Sotia lui Mircea Vlasa este proprietar direct al celor 1,92 hectare de teren, suprafata pentru ca re a inceput cercetarea lui Vlasa.

“Un localnic din comuna Pungesti a depus o plangere la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Iasi, prin care solicita efectuarea de cercetari cu privire la legalitatea efectuarii transferului de proprietate pentru o suprafata de teren din Pungesti, apartinand familiei primarului Mircea Vlasa. In consecinta, in cauza a fost intocmit un dosar penal in care politistii SIF desfasoara cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de abuz in serviciu si fals in inscrisuri sub semnatura privata”, a declarat, marti, purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Vaslui, Mihaela Straub.

Citeste si: Mircea Vlasa, primarul din Pungesti, cercetat penal

 Mai multi cetateni din comuna vasluiana Pungesti au depus, in noiembrie, la DNA, o plangere impotriva primarului Mircia Vlasa, in care il acuza ca ar fi intrat ilegal in posesia unui teren situat pe teritoriul comunei, dupa ce ar fi aflat ca Chevron intentioneaza sa amplaseze sonde de explorare a gazelor de sist pe respectiva suprafata.

 In acelasi timp respectivi localnici au depus o solicitare la Prefectura Vaslui prin care se arata ca actualul edil nu mai reprezinta interesele localnicilor, in conditiile in care nu i-ar fi consultat cu privire la explorarea gazelor de sist in comuna.

Saptamana trecuta, Prefectura Vaslui a respins cererea localnicilor din Pungesti privind organizarea unui referendum pentru demiterea primarului Mircea Vlasa.