MIREL RADOI despre noua sa cariera, fotbalul din Romania, LIGA CAMPIONILOR si suporterii STELEI

Tehnicianul “ros-albastrilor”, MIREL RADOI, a vorbit despre fotbalul din Romania si Liga Campionilor intr-un interviu acordat revistei LPF. Acesta si-a amintit cum a trait momentul in care a renuntat la cariera de jucator si a dezvaluit de la ce mari antrenori se inspira. MIREL RADOI nu a uitat nici sa comenteze in legatura cu suporterii campioanei.

…despre fotbalul din Romania: “Am regasit un campionat putin mai slab. Valorile nu mai sint la fel de apropiate ca in acele vremuri.”

CITESTE SI: STEAUA – CFR CLUJ 1-1 (0-1) / Ardelenii n-au reusit sa bata REZERVELE ros-albastrilor 

…despre UEFA Champions League: “Am avut privilegiul de a evolua la turneul final de Campionat European. Din pacate, nu am jucat la nici un Campionat Mondial. Pentru mine, Champions League a avut o incarcatura mult mai mare decit Campionatul European. Si acum, cind aud imnul Champions simt furnicaturi in tot corpul.”

…despre momentul in care a renuntat la fotbal: “Nu mi-a fost greu. Vorbisem si cu Cristi Chivu despre acest moment. Eu am avut noroc ca am ajuns direct la STEAUA, unde presiunea de zi cu zi este la fel de mare ca atunci cind eram jucator. Ar fi fost probabil mai greu daca intram ca antrenor intr-un club mic, unde cerintele nu sint la fel de mari.”

CITESTE SI: STEAUA BUCURESTI a anuntat lotul de jucatori cu care va ataca dubla cu PARTIZAN BELGRAD 

…despre cariera de antrenor: “E greu sa ai o filosofie proprie de la inceputul carierei. Eu am lucrat cu antrenori mari si incerc sa iau de la fiecare partile care imi placeau mie ca jucator, si sa le combin pentru a-mi pregati elevii cit mai bine. Am lucrat cu antrenorii de la loturile de juniori, cu Cartu, Olaroiu, Piturca, Boloni sau Eric Gerets. Am vazut antrenamente ale lui Mourinho si Guardiola. In plus, studiul individual este foarte important. De la STEAUA au plecat inaintea sezonului sase jucatori, iar impreuna cu echipa mea am incercat sa aducem fotbalisti care se pot plia cit mai repede pe ceea ce intentionam sa le cerem.”

…despre schimbarea sistemului competitional: “Eu cred ca poate fi benefica pentru ca echilibreaza valorile, competitia va fi mai strinsa. Ramine de vazut daca toate aceste masuri vor schimba fata fotbalului si vor ridica valoarea echipei nationale. Trebuie sa muncim cu totii, la toate cluburile.”

…despre suporterii “ros-albastrilor”: “Important este ca suporterii sa vada o schimbare de atitudine in evolutiile noastre. Mai multa determinare si responsabilitate, si asa vor veni rezultatele. Usor-usor, prin rezultatele bune si atitudine responsabila fata de joc sper sa-i readucem pe toti in tribune. Pentru ca fotbalul se joaca in primul rind pentru ei, pentru suporteri”, a spus MIREL RADOI pentru revista LPF.

Sursa foto: gsp