Mirel Rădoi primește un sprijin neașteptat: “România poate termina pe locul doi”

Fostul selecţioner Anghel Iordănescu a declarat, joi, la Digi Sport, că actualul antrenor al primei reprezentative, Mirel Rădoi, trebuie să continue la naţionala României în ciuda rezultatelor slabe obținute în primele trei etape ale preliminariilor pentru Cupa Mondială din 2022.

“Cred că Mirel Rădoi trebuie să continue. Am credinţa că va putea îndrepta lucrurile şi că România poate termina pe locul doi. Putem câştiga în Macedonia, în Islanda şi putem bate Armenia, la Bucureşti. Nu ştiu dacă sunt pe placul multora cu declaraţia mea, dar Mirel cunoaşte cel mai bine situaţia şi problemele de la echipa naţională.

Mai avem şanse la locul doi, de aceea spun că Mirel este important pentru echipa naţională, dar şi invers. Ştiu ceea ce spun, echipa naţională poate termina pe locul 2. Apoi, depinde cu cine şi unde vom juca barajul, dar şi unde vom juca al doilea baraj”, a declarat Anghel Iordănescu.

Cu atât mai surprinzătoare este reacția lui Puiu Iordănescu, mai ales că imediat după succesul cu Macedonia de Nord îi ”diseca” pe același Mirel Rădoi. „Sincer, chiar am fost exagerat de nervos. Pozitivă ar fi victoria, cele 3 puncte, dar cred că trebuie să fie un semnal de alarmă pentru Rădoi. Un semnal cu multe întrebări la care trebuie să găsească răspuns. Faptul că ne-a spus că a mai trecut prin așa ceva nu scuză cu nimic. El trebuia să aibă soluții și reacție. Jocul a fost frumos, cu goluri frumos, dar dacă te uiți cu ochiul antrenorului, atunci îți dai seama că sunt foarte multe probleme care trebuie corectate. Mă refer în mod special la defensivă, la organizarea jocului”, a declarat Anghel Iordănescu, la „Digi Sport Special”.

„Echipa națională a primit gol aproape în fiecare meci. Am ratat o calificare cu Contra, am zis că schimbăm atitudinea, că jucăm ofensiv. Rădoi a ratat și el o calificare, poate cea mai ușoară pe care o puteam obține, după două jocuri. Din păcate, același promisiuni. Acum sperăm să ne calificăm și trebuie să terminăm pe locul 2!

Cu ce avem la dispoziție sunt foarte multe variante. Rădoi și secundul său au zis că e benefic să avem concurență pe posturi. Nu voi comenta selecția. Eu mă refer la probleme de joc. Să ai 2-0 și să faci niște schimbări, să nu pui o casă de siguranță în fața fundașilor centrali…”, a încheiat Iordănescu.

Sursa foto: sport