Mirel Rădoi şi-a anunţat plecarea de la naţională! Pe cine propune în locul său

Mirel Rădoi a anunțat, luni seară imediat după meciul cu Armenia, că va părăsi postul de selecționer al naționalei României indiferent de care va fi deznodământul acestor preliminarii. Iar cei care îl bănuiau pe Rădoi că trage de scaunul de antrenor al tricolorilor și-au primit răspunsul.

Update: În ciuda declarației ferme a lui Rădoi, FRF speră să-l convingă pe actualul selecționer să-și prelungească înțelegerea, în cazul în care naționala va prinde locul 2 în Grupa J a preliminariilor.

Totuși, conform presei sportive autohtone, oficialii de la federație au alcătuit deja lista posibililor înlocuitori:

Gică Hagi (56 de ani), antrenorul de la Farul Constanța.
Cosmin Olăroiu (52 de ani), tehnician liber de contract, însă a cărui aducere este problematică, din cauza litigiului pe care acesta îl are cu fosta echipă, Jiangsu.
Ladislau Boloni (68 de ani), fără contract, după despărțirea de Panathinaikos și se află în relații bune cu șefii de la FRF.

La rândul său, Mirel Rădoi știe cine s-ar potrivi cel mai bine în postul de selecționer după plecarea sa. “Nu aș putea recomanda pe cineva în locul meu, dar cred că în afara de Olăroiu nu poate fi altcineva. Dar trebuie să îl întrebați pe el dacă vine”, a spus Rădoi.

Știre inițială

Mirel Rădoi este foarte aproape de a califica naţionala României la barajul pentru CM 2022, dar şi-a anunţat deja plecarea indiferent de atingerea obiectului sau nu. „În momentul de faţă ar trebuie să vorbim despre partidele rămase şi nu despre soarta mea. Nu încerc să pun presiune pe conducerea federaţiei să vină cu un contract… Nu vreau să creăm un alt subiect. Oricine, din luna noiembrie încolo, poate fi în faţa dumneavoastră, aşa că orice este posibil. Vreţi să mai fiu aici, după ce în tur voiaţi să-mi dau demisia? Mi-e greu să cred că după partida cu Islanda, când voiaţi să plec, acum vreţi să mai rămân la echipa naţională vreo doi ani, să mai staţi cu mine pe aici? Dacă am spus aşa, aşa e. Din luna noiembrie, echipa naţională trebuie să-şi găsească antrenor. Eu nu voi mai fi, contractul meu se termină, îmi văd de treaba mea, echipa naţională rămâne în continuare, să aduceţi pe cine vreţi dumneavoastră!”, a declarat Mirel Rădoi, în timpul conferinţei de presă organizată după meciul cu Armenia.

„Am spus destul de clar că nu voi mai continua, dar ar trebui să vorbim despre partidele rămase, nu despre situația mea. Nu încerc să pun presiune pe conducerea Federației să vină cu un contract. Dacă s-ar prelungi ar trebui să fie cu acordul meu. Îmi vine greu să cred că vreți să mai fiu aici după ce în tur nu mă mai voia nimeni. Nu are rost să mai discutăm. Mă știți. Dacă am zis așa, așa rămâne. Nu mă interesează. Din luna noiembrie, echipa națională trebuie să își găsească antrenor. Indiferent ce se întâmplă, eu nu voi mai fi. Contractul meu se termină, îmi văd de treaba mea. Contractul meu se termină, să aduceți pe cine vreți dumneavoastră. E momentul ca acest ciclu să se termine, să vină altcineva să preia această echipă. Trebuie să treacă la alt nivel. Sunt tânăr, mă frământă că nu pot antrena zilnic. Sper ca la finalul acestor meciuri, să fie cu două victorii, și să ne despărțim frumos. Nu știu cât va dura pauza. După o săptămână, dacă mă va suna cineva, e posibil. Deja știu că nu voi continua la echipa națională!”, a mai spus Mirel Rădoi, în conferința de după România – Armenia.

Mirel Rădoi este sigur de calificarea naţionalei la baraj. „Sunt 90 la sută sigur că în momentul acesta putem spera la locul 2. Chiar dacă avem două partide, din punctul meu de vedere nu avem decât o finală. Dacă noi reuşim să câştigăm cu Islanda acasă şi noi mergem pentru a putea să jucăm la un baraj de campionat mondial şi mergem în Liechtenstein, cu tot respectul pentru ei, şi nu reuşim să câştigăm acolo, dacă noi avem nevoie de victorie, atunci nu avem ce să căutăm pe acel teren, nu avem ce să căutăm la un baraj de campionat mondial. Rămânem în Liechtenstein dacă e nevoie. Le-am spus şi jucătorilor, trebuie să-şi arunce ghetele, eu, legitimaţia de antrenor, cu tot respectul pentru ei. În momentul în care noi ştim că vrem să ajungem al un mondial după 24 de ani şi avem de jucat 90 de minute un meci, nu mă interesează nici dacă intră spectatorii pe teren. Va trebui să câştigăm!”, a spus el, la ProTV.

„Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță știau decizia mea. Așa a fost înțelegerea. Nu poate fi prelungit contractul fără voia mea. Poate să facă un contract și pentru următorii 4 ani, lucrurile sunt clare! E devreme să spun acum dacă aș mai antrena naționala. Vreau să fiu zi de zi lângă jucători”, a explicat Rădoi.

Sursa foto: frf