MIRON COZMA: Am fost IMPOTRIVA venirii minerilor la BUCURESTI in iunie 1990

La 15 iunie 1990 lua sfarsit cea mai dura MINERIADA, care a lasat in urma sa, potrivit cifrelor oficiale, 6 victime si sute de raniti. Insa asociatiile victimelor mineriadei anunta ca SUTE DE PERSOANE si-ar fi pierdut viata in urma evenimentelor din 13-15 iunie 1990. Cu ocazia a 25 de ani de la aceasta mineriada, ziarul Ring i-a luat un interviu liderului minerilor de la acea vreme, MIRON COZMA.

Una dintre declaratiile care l-au infuriat pe Cozma a fost cea a premierului de la acea vreme, PETRE ROMAN. Roman a declarat ca, la 14 iunie 1990, minerii “trebuiau sa fie preluati, sa fie dusi intr-o zona unde sa li se DEA O MANCARE CALDA SI APOI SA FIE TRIMISI INAPOI ACASA”, iar in loc de asta “AU AJUNS IN PIATA UNIVERSITATII”.

CITESTE SI: 25 DE ANI de la MINERIADA din 13-15 IUNIE 1990 – DOCUMENTAR

Cel supranumit “Luceafarul huilei” a declarat despre spusele halucinante ale fostului premier ca Roman este “ACELASI MINCINOS SI IPOCRIT CUM A FOST TOATA VIATA LUI. Adica II INDEAMNA ILIESCU pe mineri, la el in casa, la guvern, SA MEARGA IN PIATA UNIVERSITATII, dar nu, ei erau invitati la masa de fapt… In Piata Universitatii era masa festiva si nu stiam noi… E de rasul lumii”.

Liderul minerilor si-a afirmat si NEVINOVATIA cu privire la mineriada de acum 25 de ani, sustinand ca el insusi a fost o VICTIMA:

“Asta cu MINERII IMPOTRIVA INTELECTUALILOR a fost o mare idiotenie. Pai, EU CE SUNT? NU SUNT INTELECTUAL? Alta idiotenie: MINERII SUNT IMPOTRIVA BARBOSILOR SI A PLETOSILOR. Pai, minerii sunt urmasii dacilor liberi. SUNT PLETOSI DE LA 10 ANI IAR DE LA 14 SUNT BARBOSI. Ca sa nu mai zic de mine: eu nu sunt pletos? Sa se stie: EU AM FOST IMPOTRIVA VENIRII MINERILOR LA BUCURESTI IN IUNIE 1990! Am fost pro Piata Universitatii, pentru ca sunt semnatar al Punctului 8 de la Timisoara, pentru ca sunt rocker si NU AM CUM SA FIU COMUNIST”, ne-a mai spus Miron Cozma.

CITESTE SI: DOSARUL MINERIADEI: Generalul DAN VOINEA dezvaluie ca exista un JURNAL al actiunilor de lupta

“NU I-AU BATUT MINERII PE OAMENI, ASTEA SUNT INVENTII”  a declarat Miron Cozma. “Pe MARIAN MUNTEANU l-au batut oamenii lui Magureanu (n.r VIRGIL MAGUREANU, primul director al SRI in perioada 1990-1997), iar eu l-am salvat!”, a mai adaugat Cozma in interviul acordat ziarului Ring. 

sursa foto: gandul.info