Miron Mitrea: Ludovic Orban este intr-o lupta continua pentru sefia PNL

Condamnarea lui Miron Mitrea, dupa doi ani de procese si anchete - ANALIZA

Deputatul PSD, Miron Mitrea, a declarat vineri, la intrarea in sediul Inaltei Curti, ca Ludovic Orban se afla intr-o lupta continua pentru sefia PNL si s-a aratat rezervat fata de viitorul USL, afirmand ca nu este foarte sigur ca Uniunea va rezista intregul mandat.

“Domnul Ludovic Orban este intr-o lupta continua pentru sefia PNL si se va pozitiona mereu in oglinda cu domnul Crin Antonescu”, a declarat Miron Mitrea, la intrarea in sediul ICCJ, unde se judeca vineri dosarul in care este acuzat de DNA de fapte de coruptie in legatura cu renovarea casei mamei sale.

Intrebat de jurnalisti ce parere are despre problemele din USL la nivel local, Miron Mitrea a subliniat ca in Romania nu a rezitat niciodata o coalitie un intreg mandat.

“Exista totdeauna probleme intr-o coalitie. Gestionarea unei asemenea aliante, mai ales cand ajunge la putere, nu este simpla. In Romania nu are cum sa reziste un intreg mandat, sper ca de data asta sa reusim, dar nu sunt foarte sigur. Niciodata in Romania nu a rezistat o coalitie”, a spus Mitrea.

Inalta Curte de Casatie si Justitie judeca vineri dosarul in care deputatul PSD Miron Mitrea este acuzat de DNA de fapte de coruptie in legatura cu renovarea casei mamei sale.

Acesta este cel de-al treilea termen al procesului, dupa ce primele doua au fost amanate, la cererea lui Miron Mitrea si a Irinei Jianu, pentru ca acestia sa isi angajeze avocati.

Miron Mitrea, fost ministru al Transporturilor, Lucrarilor Publice si Locuintei in perioada 2000-2004, a fost acuzat de DNA de luare de mita, instigare la fals material in inscrisuri oficiale, in legatura directa cu infractiunea de coruptie, uz de fals.

in acelasi dosar a fost trimisa in judecata Irina Jianu, fost inspector de stat, sef adjunct la Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC), ulterior inspector general de stat in constructii la ISC, aceasta fiind acuzata de dare de mita, folosirea cu rea-credinta a bunurilor societatilor comerciale intr-un scop contrar intereselor acestora, fals intelectual, fals in inscrisuri sub semnatura privata.

De asemenea, a fost trimis in instanta Nicolae Popescu, fost arhitect-sef la Primaria Voluntari, acuzat de fals material in inscrisuri oficiale si favorizarea infractorului, ambele in legatura directa cu infractiunile de coruptie.

Foto: Jurnalul