MIRONESCU: Dupa promulgarea amendamentelor Legii 152 a ANL se rezolva cea mai mare problema a chiriasilor

Marti, in plenul Comisiei pentru Administratie Publica si Amenajare a Teritoriului din Camera Deputatilor, au fost adoptate amendamentele propuse de deputatul liberal RAZVAN MIRONESCU la Legea 152 a ANL.

In aceste conditii se rezolva cea mai importanta si prezenta problema a chiriasilor ANL si anume aceea a legiferarii schimburilor de locuinta intre chiriasi. 

CITESTE SI: RAZVAN MIRONESCU: Statul trebuie sa recompenseze, pe masura, efortul INVATATORILOR 

Intr-un comunicat postat pe pagina sa personala de Facebook, RAZVAN MIRONESCU a tinut sa precizeze ca: “In sectorul 6 al Capitalei sunt peste 1200 de locuinte ANL si dupa promulgare va exista instrumentul legal pentru efectuarea multor schimburi de locuinta, in prezent blocate .”

Cel mai important amendament propus de liberalul RAZVAN MIRONESCU si adoptat de Comisie prevede, la articolul 8 :

“Unitatile locative supuse schimbului trebuie sa faca parte din aceeasi categorie de locuinte construite de ANL, iar schimbul reprezinta o conventie/acord intre doi chiriasi. Autoritatile administratiei publice locale/sectoarele Municipiului Bucuresti, si/sau centrale pot dispune, cu respectarea prevederilor Legii locuintei nr. 114/1996 republicata cu modificarile si completarile ulterioare, schimbarea locuintei atribuite unui chirias cu o alta locuinta vacanta de aceeasi categorie.”

CITESTE SI: RAZVAN MIRONESCU: PSD REFUZA introducerea CONVENTIILOR CIVILE in relatiile de munca ale ASOCIATIILOR DE PROPRIETARI 

Sursa foto: realitatea.net