Miscarea Populara s-a lansat oficial. Cristian Diaconescu nu exclude ca fundatia sa devina partid

 
Fundatia Miscarea Populara s-a lansat oficial, duminica, avandu-l ca lider de organizatie pe Marian Preda, care a anuntat deja ca sunt mii de cereri de adeziune. Infiintarea organizatiei Miscarea Populara a fost anuntata in urma cu doua saptamani de catre consilierul prezidential Cristian Diaconescu, ca a declarat atunci ca se bazeaza si pe sprijinul lui Sebastian Lazaroiu, precum si pe cel al purtatorului de cuvant al Presedintiei, Bogdan Oprea.
 
Preda a precizat ca prin fundatia pe care o conduce “vrem sa generam o miscare de jos in sus si sa reconstruim Romania”.
 
“Eu si colegii mei facem acest pas pentru ca Romania este in pericol. In ultimii 22 de ani a scazut de la 23 de milioane la 19 milioane de romani aflati in tara. (…) Avem milioane de romani care au plecat in strainatate si daca ar dori sa se intoarca nu gasesc niciun motiv. Am ajuns o tara de asistati sociali si de pensionari. Clasa politica s-a adaptat si se adreseaza celor care asteapta pomeni electorale, nu le mai pasa de cei activi. De ce sa faca oamenii politici reforme cand pot sa cumpere voturi ieftin. Vrem o Romanie europeana de care sa fim mandri”, a explicat Marian Preda.
 
La randul sau, Cristian Diaconescu nu exclude ca Miscarea Populara sa devina partid. Consilierul prezidential Cristian Diaconescu a dat de inteles ca ONG-ul se poate transforma in partid politic anul viitor, cand sunt programate atat scrutinul europarlamentar cat si alegerile prezidentiale.

“Sigur, multa lume isi doreste ca Miscarea Populara sa ramana ONG. Unii vor asta pentru ca le este teama ca odata transformata in partid politic miscarea va deveni ceea ce sunt partidele astazi, iar altii  isi doresc sa ramanem vesnic ONG pentru ca stiu ca va fi practic imposibil de combatut politic Miscarea Populara (provenita din societate) cu arme politice conventionale, pentru ca astfel politicienii i-ar combate exact pe aceia pe care pretind ca ii reprezinta – ceea ce este utopic, absurd chiar”, a spus Diaconescu.

Iata ce spunea presedintele Traian Basescu cu privire la scopul infintarii Miscarii Populare: “Primul meu obiectiv este antrenarea celor care la ultimele alegeri, la penultimele alegeri au spus ca nu ma mai intereseaza politicul. Romanii trebuie sa inţeleaga ca viata lor depinde de politica in foarte multe zone şi nu ma refer la cei care asteapta ajutoarele sociale (…) Romanii care au capturat oportunitati ne intereseaza, sunt pe picioarele lor”.
 
La dezbaterile care vor incepe de saptamana viitoare si-a anuntat intentia de a fi prezent si presedintele Traian Basescu, cel care si-a asumat public ideea infiintarii Fundatiei.