Miscarea Populara si Forta Civica vor sa mearga impreuna la alegerile europarlamentare si prezidentiale

Partidul Miscarea Populara si Partidul Forta Civica vor sa construiasca o entitate politica comuna, insa deocamdata nu se stie daca aceasta va fi constituita prin fuziune sau prin alianta.

“Noi si Forta Civica vrem sa fim impreuna. Acum suntem in pline discutii si vom consolida aceasta colaborare. Va fi inainte de europarlamentare. Avem aceleasi obiective, ne adresam aceluiasi electorat si trebuie sa dam semnal ca suntem pregatiti. Asta asteapta cetatenii, vor o dreapta unita, credibila, puternica, hotarata”, a spus Eugen Tomac, presedintele Partidului Miscarea Populara, pentru ziare.com, fara a adauga alte detalii.

Intrebat daca se vizeaza si o constructie cu PDL, Eugen Tomac a raspuns: “Deocamdata, obiectivul nostru e sa consolidam aceasta forma de colaborare cu FC. Cand consideram ca e momentul potrivit, vom discuta si cu alte voci credibile de dreapta, nu numai din PDL si vom mentine aceeasi linie politica pe care a consacrat-o Traian Basescu.”

La randul sau, Stefan Pirpiliu, secretarul general al Fortei Civice, a precizat ca cele doua formatiuni vor incerca sa dea mai intai un semnal de unitate, in speranta ca pana la sfarsitul anului vor reusi sa se uneasca.

“Daca cei mari ne tot spun ca sunt mari si nu reusesc sa dea un semnal de unitate, cred ca cei mici pot da un semnal de unitate. Acesta va consta, in primul rand, in proiecte comune, incepand de astazi si, de maine, in functie de primul proiect si al doilea si al treilea, “putem capata si aceeasi forma”. Si realitatea arata ca suntem compatibili”, a spus Pirpiliu pentru ziare.com.

Pirpiliu nu a adus lamuriri cu privire la forma in care se va realiza uniunea intre Miscarea Populara si Forta Civica. “Unii spun de fuziune prin absorbtie, altii spun de fuziunea intr-un nou partid, eu spun ca unirea e cel mai bun cuvant, unirea tuturor fortelor. Important e proiectul in sine, ce reusim sa facem pe baza a ceea ce ne-am propus si forma in care o facem va fi cea mai potrivita daca vine de la sine. (….) din punctul meu de vedere, poate fi pana la sfarsitul anului si ar fi cel mai bine daca vrem sa aratam ca exista o perspectiva in zona de dreapta a esichierului politic, dar nu va fi imposibil nici daca va fi in primavara anului viitor”, a adaugat Pirpiliu.